Γκαβέζος: «Στόχος μας τα μετάλλια»

Για τους υψηλούς στόχους του Άρη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών – γυναικών, που θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη Καβάλας (25-27 Νοεμβρίου), μίλησε στον «Άρης FM 92,8» ο προπονητής των «κίτρινων», Γιώργος Γκαβέζος.

Ο σύλλογος θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση με δύο αθλήτριες στα 60 κιλά γυναικών, την έμπειρη Γεωργία Βαχανίδου και την ανερχόμενη Χαρά Γιάντση.

«Η Χαρά θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Προς το παρόν έχει συμμετάσχει μόνο σε φιλικούς αγώνες. Επειδή όμως έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, στόχος μας είναι να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Η Γεωργία, από την άλλη, συμμετέχει στο θεσμό από το 2011 και έχει ήδη κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινο. Επιδίωξή μας θα είναι να ανέβει ξανά στην κορυφή. Είναι πρότυπο για τις νεότερες αθλήτριες που έρχονται και γυμνάζονται στο σύλλογο και προσπαθούν να τη φθάσουν», είπε ο κ. Γκαβέζος και συμπλήρωσε:

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά, σρκεί να μην μας στερήσουν τα μετάλλια κάποιοι άνθρωποι που ασχολούνται με την πυγμαχία. Πέρσι δεν ήθελαν να πάρει το χρυσό η Βαχανίδου και δημιούργησαν εμπόδια. Στον τελικό, σταμάτησαν το χρονόμετρο πριν τελειώσει ο χρόνος προκειμένου να οδηγηθεί το ματς στην παράταση και να υπάρξει ισοπαλία στα σημεία. Στη συνέχεια δόθηκε η νίκη στην αντίπαλη πυγμάχο».

Ο προπονητής του Άρη συμπλήρωσε ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί κριτήριο και για τη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης: «Το πανελλήνιο αποτελεί κριτήριο για την στελέχωση της Εθνικής ομάδας και για την συμμετοχή στους διεθνείς αγώνες πρόκρισης που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο, αν δεν τα έχεις καλά με κάποιους παράγοντες, ακόμα και αν βγεις πρώτος μπορεί να μην επιλεγείς στην Εθνική. Εμείς πηγαίνουμε στους αγώνες πιστεύοντας πως θα μετρήσουν οι γροθιές και όχι κάποια πράγματα που είναι εκτός αθλητισμού».

Σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου στα τμήματα πυγμαχίας του Άρη, ο Γιώργος Γκαβέζος δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Το τμήμα αυτοάμυνας προσφέρεται για εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας αλλά και για αερόβια άσκηση. Επίσης υπάρχουν το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και οι ακαδημίες. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές: 35 ευρώ για τους ενήλικες και 25 για τα παιδιά. Με αυτά τα χρήματα καλύπτουμε τα έξοδα του αγωνιστικού τμήματος. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα γυμναστήρια που υπάρχουν».

To Top