Γκαβέζος: «Τα παιδιά μπαίνουν στην οικογένεια της πυγμαχίας και του Άρη»

Για τα προτερήματα που κρύβει η ενασχόληση των παιδιών με την πυγμαχία μίλησε ο προπονητής του Άρη, Γιώργος Γκαβέζος, στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου, κάνοντας ειδική αναφορά στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν οι «κίτρινοι» το άθλημα.

«Συνολικά έχουμε 85 άτομα στα τμήματα του Άρη, δηλαδή στην ακαδημία 5-12 ετών, στο αγωνιστικό τμήμα και στην ακαδημία αυτοάμυνας. Σ’ αυτήν μπορούν να εγγράφονται άτομα πάνω από 15 ετών και χωρίς όριο ηλικίας, τα οποία θέλουν να μάθουν το άθλημα αλλά όχι να αγωνίζονται σε επίσημες διοργανώσεις. Έχουμε παιδιά από Εύοσμο, Μενεμένη, Θέρμη, Νεάπολη, που έχουν έρθει σ’ εμάς επειδή έχουν ακούσει τη δουλειά που γίνεται στο γυμναστήριό μας, τις διακρίσεις μας, τον τρόπο εκγύμνασης που γίνεται», είπε ο κ. Γκαβέζος και συνέχισε:

«Η πυγμαχία πάνω από όλα είναι το μυαλό και όχι η δύναμη. Όλοι έχουν δύναμη, αλλά δεν γίνονται όλοι πρωταθλητές. Έχουμε τις ακαδημίες 5-12 ετών για αγόρια και κορίτσια. Το παιδί σε αυτό το τμήμα κάνει μία μορφή προπόνησης μέσω παιχνιδιών, από τα οποία μαθαίνει να αμύνεται και να επιτίθεται. Μετά τα 12 αρχίζουν προπονητικούς αγώνες, που όμως δεν καταλήγουν σε νίκη ή ήττα, ώστε να μην υπάρχει απογοήτευση για τους ηττημένους. Στους γονείς λέω ότι το παιδί μπαίνει σε μια οικογένεια, της πυγμαχίας και του Άρη. Έχουμε ένα οικογενειακό κλίμα, θέλουμε να έρχονται οι γονείς να παρακολουθούν την προπόνηση και να παρακολουθούν την πρόοδο του παιδιού της. Πρωτεύων στόχος είναι η εκγύμναση των παιδιών».

Εξάλλου, ο κ. Γκαβέζος φρόντισε να διαλύσει το «μύθο» ότι η πυγμαχία αποτελεί βίαιο και επικίνδυνο άθλημα: «Θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτή την προκατάληψη και να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτά που βλέπει στις ταινίες του Χόλιγουντ δεν συμβαίνουν στην ερασιτεχνική πυγμαχία. Σίγουρα υπάρχουν τραυματισμοί, αφού θα δεχτείς κάποια χτυπήματα, αλλά επειδή είσαι προετοιμασμένος μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Βλέπουμε και σε άλλα αθλήματα αγκωνιές και πιο σοβαρούς τραυματισμούς».

To Top