ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γκετσεβίτσιους: “Η οφειλή του Άρη και η καραντίνα! Θα παίξω άλλα τρία χρόνια μπάσκετ”

Με συνέντευξη του στην Λιθουανία, όπου βρίσκεται, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους αναφέρθηκε στην καραντίνα, στην διακοπή του πρωταθλήματος, υπογραμμίζει την διάθεση του να διεκδικήσει τα χρήματα που του οφείλει ο Άρης και προαναγγέλλει ότι θέλει να παίξει άλλα τρία χρόνια μπάσκετ.

Ο 32χρονος Λιθουανός με δηλώσεις του στο lrytas.lt, αναφέρει ότι: “στην Ελλάδα έχουν σταματήσει όλα, δεν έχουν ανακοινώσει πρωταθλητή, ούτε ποιες ομάδες θα υποβιβασθούν. Μόλις στις 24 Μαρτίου είπαν ότι όλα τελείωσαν” και μίλησε για τις οφειλές και την οικονομική του σχέση με τον Άρη.

“Θα πρέπει να έρθω σε συμφωνία με την διοίκηση για τον μισθό του Ιανουαρίου που δεν πληρώθηκα. Η FIBA ​​προσέφερε στους συλλόγους 50%  για να πληρώσουν για την παύση λειτουργίας της πανδημίας και είχα συμβόλαιο μέχρι την 1η Μαΐου Βασικά, πρέπει να μιλήσουμε για δύο κανονικούς μήνες και μισό – η κανονική σεζόν έπρεπε να τελειώσει στις 15 Απριλίου-  και δεν είχαμε την ευκαιρία να εισέλθουμε στα πλέι οφ. Επομένως, δεν έπαιξα μόνο 6 αγώνες με τον Άρη και η σεζόν μου μειώθηκε κατά μόλις 1,5 μήνες λόγω του κορωνοϊού. Είναι σαν να αποχαιρετάς τον Άρη, αλλά δεν είναι το τέλος” τόνισε.

Στην ερώτηση αν θα διεκδικήσει τα χρήματα του αναφέρει ότι: “Ναι, αλλά βλέπετε ποια είναι η κατάσταση… Τώρα υπάρχει πλήρης αβεβαιότητα στον αθλητικό ορίζοντα. Μέχρι το τέλος της πανδημίας, δεν είναι γνωστό πώς θα ζουν οι σύλλογοι, πότε θα μπορούν να παίξουν με κόσμο, πώς θα μειωθούν οι μισθοί λόγω του ιού. Και δεν είναι σαφές πότε οι ομάδες θα επιλέξουν να προπονηθούν ξανά και ποιοι σύλλογοι θα επιβιώσουν. Με λίγα λόγια, τώρα θα πρέπει απλώς να περιμένουμε να τελειώσει η καραντίνα”.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια του ο Λιθουανός απάντησε: “Μίλησα με τον ατζέντη μου, με διαβεβαίωσε ότι δεν αξίζει καν να ξεκινήσω ομιλίες πριν το καλοκαίρι. Όπως είπα, τώρα όλοι κοιτάζουν ο ένας τον άλλον και πότε θα μπορούν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα την επόμενη σεζόν. Και τα συμβόλαια με τους παίκτες θα πραγματοποιηθούν μόνο την τελευταία στιγμή, όταν θα επιλυθούν τα ζητήματα επιβίωσης ολόκληρου του μπάσκετ. Δεν πρέπει να μιλάμε για το τέλος της καριέρας μου ακόμη. Μερικές φορές νομίζεις ότι κάποια μέρα θα συμβεί, αλλά ακόμα σκοπεύω να παίξω. Σύντομα θα είμαι 32 ετών, είναι πραγματικά τρία ακόμη χρόνια που μπορώ να παίξω… Μπορώ να πω ότι την επόμενη σεζόν είμαι αποφασισμένος να παίξω 100%, είτε στη Λιθουανία είτε στο εξωτερικό”.

To Top