«Γκολ» κατά της… ανεργίας στο Κλεάνθης Βικελίδης (photostory)

Το καυτό πρόβλημα της σύγχρονης ελληνικής (και όχι μόνο) κοινωνίας, όπως είναι η ανεργία, τέθηκε επί τάπητος, όχι σε μια αίθουσα κάποιου κοινωνικού φορέα ή σε ένα εργατικό κέντρο, αλλά στο Κλεάνθης Βικελίδης! Η Κοινωνία Μελών του Άρη στο πλαίσιο των ευρύτερων κοινωνικών πρωτοβουλιών που έχει διοργάνωσε ειδική εκδήλωση για τους άνεργους και κατάφερε να… σκοράρει.  

Λίγο μετά τις 7μ.μ. ξεκίνησε (και συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα) στο ARIS Sports Café ενημερωτική εκδήλωση για την ανεργία, το καυτό πρόβλημα του σήμερα. Θέματα της;
1). Παρουσίαση προγραμμάτων επαγγελματικής αποκατάστασης ανέργων.
2). Βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων για την εξεύρεση εργασίας.
3). Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην απασχόληση.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο κ. Κανελλίδης Δημήτριος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Μακεδονίας – Θράκης και νυν Προϊστάμενος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης ΟΑΕΔ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ και ο κ. Λεκάκης Πέτρος, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων TBank.

Η εκδήλωση η οποία ήταν ανοιχτή προς όλα τα μέλη της Κοινωνίας Μελών Άρη, είχε αρκετά σημαντική προσέλευση…

«Θέλουμε να καταδείξουμε τις πραγματικές διαστάσεις ενός τόσο μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι η ανεργία» είπε στο PRESSARIS το μέλος του δ.σ. της Κοινωνίας Μ.Α. Νίκος Παπουτσόπουλος για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως: «Υπάρχουν 50 βιογραφικά άνεργων, μελών της Κοινωνίας, τα οποία προωθήθηκαν στον εμπορικό κόσμο που συνεργάζεται μαζί μας, που είναι μέλη της ΚΜΑ, προκειμένου να απορροφηθούν από τις συγκεκριμένες εταιρίες…».

Στη συνέχεια ο Παπουτσόπουλος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το πλάνο μέριμνας της ΚΜΑ για τους ανέργους. Υπήρξε ενημέρωση για τη συγκέντρωση βιογραφικών ανέργων, τα οποία κατηγοριοποιούνται ανά ειδικότητα. Στη συνέχεια οι επιχειρηματίες-μέλη της Κοινωνίας ενημερώνονται μέσω προσωπικών e-mail, επιστολών και sms και ενθαρρύνονται να επιλέξουν προσωπικό από τη… δεξαμενή ανέργων της ΚΜΑ.

Ο Δημήτρης Κανελλίδης από την πλευρά του σημείωσε ότι: «Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Κοινωνία Μελών Άρη για την πρωτοβουλία της αυτή. Μακάρι κι άλλοι σύλλογοι, να είχαν αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες. Θα είχαν δοθεί κρίσιμες και χρήσιμες απαντήσεις σε πολλά θέματα και θα μπορούσε να είχαν εξυπηρετηθεί δεκάδες συμπολίτες μας».

Στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις πολιτικές του ΟΑΕΔ για την πρόληψη της ανεργίας, στα προγράμματα ενθάρρυνσης των επιχειρήσεων για πρόσληψη προσωπικού και για τους τρόπους οικονομικής αποκατάστασης των ανέργων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκομένους το γεγονός αναφοράς συγκεκριμένων δικαιωμάτων των ανέργων, άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Ο Πέτρος Λεκάκης παραδέχθηκε ότι: «Η ανεργία έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, αυξάνεται καθημερινά και αποτελεί ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα…». Στην ομιλία του τόνισε το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου της ανεργίας, στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) αλλά και στις λύσεις που προσφέρει στους δημότες η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘΕ).

Παρόντες στην ημερίδα είναι ο πρόεδρος της ΚΜΑ Γιάννης Γρανούζης και ο υπεύθυνος οικονομικών Κυριάκος Χαμουζάς.

Τα άνεργα μέλη της ΚΜΑ είχαν αρκετές ερωτήσεις και απορίες σε ότι αφορά την δύσκολη καθημερινότητά τους και πήραν χρήσιμες και χρηστικές απαντήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την ημερίδα

{gallery}siridis/anergia_lesxi{/gallery}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top