Γκουαρδιόλα: «Δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις πέντε Premier League σε έξι χρόνια»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα λέει ότι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να απολαύσουν τη στιγμή, καθώς η αξιοσημείωτη επιτυχία του συλλόγου κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο δεν θα διαρκέσει για πάντα.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τότεναμ την Κυριακή (03/12) προσπαθώντας να προστατεύσει το αήττητο εντός έδρας για 27ο παιχνίδι, μια σειρά που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Από την ήττα με 2-1 από την Μπρέντφορντ τον Νοέμβριο του 2022, οι «Πολίτες» έφτασαν σε ένα ιστορικό τρεμπλ και αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσαν την πρώτη θέση στον όμιλο του Champions League με ένα παιχνίδι να απομένει.

«Έχουμε κερδίσει πολλά και στο μέλλον εμείς και εσείς [οι οπαδοί] πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι μια εξαίρεση», είπε ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών Γκουαρδιόλα. «Δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις το τρεμπλ, δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις πέντε Premier League σε έξι χρόνια και πρέπει να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν, αλλά έρχονται κακές στιγμές, αυτή τη σεζόν και την επόμενη, την επόμενη, την επόμενη. Πρέπει να είσαι εκεί. Και είμαι σίγουρος ότι θα είναι εκεί, γιατί είναι ένας σύλλογος που προέρχεται από το Maine Road, από το να βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, να μην διεκδικεί τον τίτλο και ήταν εκεί όλη την ώρα».

Η Σίτι βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από την Άρσεναλ στον βαθμολογικό πίνακα στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τον έκτο τίτλο της Premier League σε επτά σεζόν. «Θέλουμε να το απολαύσουν, να διασκεδάσουν, να περάσουν μια ώρα και 30 λεπτά σε μια καλή στιγμή και αυτό εξαρτάται από εμάς. Όταν παίζουμε καλά, είναι πάντα εκεί. Απλώς μερικές φορές η κατάσταση δεν πάει καλά, συμβαίνει. Εκείνη τη στιγμή δεν είναι επειδή οι παίκτες δεν το θέλουν, επειδή έχουν αποδείξει πόσα χρόνια υπάρχει η συνέπεια. Και εκείνη τη στιγμή, τη χρειαζόμαστε [υποστήριξη]. Είσαι μέρος αυτού, είσαι πιο κοντά όταν η κατάσταση δεν πάει καλά. Αυτή είναι η στιγμή να το κάνουμε».

To Top