Γκουαρντιόλα: «Νίκη για να πανηγυρίσουμε τον τίτλο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε πως η προσοχή όλων στη Μάντσεστερ Σίτι είναι στραμμένη στην αναμέτρηση με την Τσέλσι.

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του θέλει τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς, για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα κάνει η Άρσεναλ. Παράλληλα, δήλωσε πως η Premier League είναι η σημαντικότερη διοργάνωση, λόγω της δυσκολίας της και της διάρκειάς της.

Αρχικά, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε: «Η Premier League είναι η πιο σημαντική διοργάνωση γιατί είναι πάνω από 10, 11 μήνες. Είμαστε τυχεροί που είμαστε στην έδρα μας με τους ανθρώπους μας για να το πάρουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αν θα δει το παιχνίδι της Άρσεναλ: «Δε νομίζω. Έχουμε ένα παιχνίδι την επόμενη μέρα. Στο μυαλό μου, θα ήθελα να πιστεύω ότι πρέπει να το κερδίσουμε για να είμαστε πρωταθλητές. Το να γιορτάσουμε με τον κόσμο μας στο γήπεδο θα ήταν το καλύτερο».

Όσον αφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του τόνισε: «Το πιο δύσκολο έρχεται. Οι τενίστες λένε ότι το να σερβίρεις για να κερδίσεις το Wimbledon είναι το πιο δύσκολο. Την Κυριακή το παιχνίδι είναι στα χέρια μας. Τα συναισθήματα είναι πολλά. Δεν μπορούμε να αποσπατούμε. Δε θα συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν για να τελειώσουμε καλά. Το κάναμε απέναντι στην Άρσεναλ, τη Λίβερπουλ, τη Γιουνάιτεντ, τις μεγάλες ομάδες εντός έδρας. Νιώθουμε ότι είμαστε δυνατοί, σίγουροι με τον κόσμο μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κέβιν Ντε Μπρόινε: «Η ένταση με τον Κέβιν μου αρέσει, φωνάζουμε ο ένας στον άλλον. Μου αρέσει αυτή η ενέργεια. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν το βλέπετε, αλλά μου φωνάζει στην προπόνηση. Αυτό χρειαζόμαστε. Μετά από αυτό γίνεται ο καλύτερος. Είναι ποδόσφαιρο, μπορούμε να το κάνουμε. Αυτά πρέπει να συμβούν για να είσαι ανταγωνιστικός».

To Top