Γλίτωσε το “έμφραγμα” στην Κέρκυρα (2-2), έμεινε “ζωντανός” λόγω Τάτου, αλλά “φωνάζουν” τα προβλήματα στην άμυνα!

Πάλι καλά που ήταν κι ο Τάτος! Ο Άρης παρουσίασε τραγικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην Κέρκυρα, προηγήθηκε, αλλά δέχτηκε και πάλι δύο φθηνά γκολ από την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, που έκανε ρεκόρ τελικών προσπαθειών. Ευτυχώς που στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Τάτος, από του οποίου την έμπνευση ο Καραγιάννης ισοφάρισε σε 2-2 και κράτησε τον Άρη “ζωντανό”. Πολλά αμυντικά λάθη, χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας.

Η παρουσία του Τάτου πρωτίστως και του Ζαραδούκα δευτερευόντως άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Άρη στον αγωνιστικό χώρο. Οι κίτρινοι στο πρώτο 20λεπτο κυκλοφόρησαν τη μπάλα, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά η Κέρκυρα έκανε την πρώτη ευκαιρία όταν στο 15′ σουτ του Γκέσιου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, στο 17′ οι κίτρινοι άνοιξαν το σκορ, όταν σε πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Ζαραδούκα, ο Γιαννίτσης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου.

Από εκείνο το σημείο και μετά χωρίς να υπάρχει λόγος ο Άρης υποχώρησε και έδωσε μέτρα στην Κέρκυρα. Με άλλο ένα… παιδικό λάθος στην άμυνα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 24′ με κεφαλιά του Κυβελίδη που ήταν μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Άρη και έκανε το 1-1. Η Κέρκυρα λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 στο τέλος του ημιχρόνου, όμως απέκρουσε σωστά ο Βελλίδης το σουτ του Λεόν.

Από άλλο ένα λάθος στην αμυντική λειτουργία, η Κέρκυρα έκανε το 2-1 στο 53′, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους! Ο Λούκας Αλκαράθ αποφάσισε στο 60′ να αλλάξει τα άκρα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ρένια και Καραγιάννη αντί των Γιαννιώτα και Μαργαρίτη, “γύρισε” αριστερό μπακ τον Ζαραδούκα, αλλά για ένα 20λεπτο περίπου δεν είδε… προκοπή. Η Κέρκυρα είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε και ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο Σιδηρόπουλος αποφάσισε να γίνει πρωταγωνιστής του παιχνιδιού όταν έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Παπαστεριανό στο 75′ χωρίς να καταλάβει κανείς την αιτία.

Ευτυχώς για τον Άρη που στο γήπεδο υπήρχε ο Τάτος, ο οποίος ήταν ο μόνος παίκτης που πραγματικά ήξερε τι έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και από δική του προσωπική ενέργεια ο Καραγιάννης βρέθηκε στην μικρή περιοχή και ισοφάρισε στο 79′!

Ως το φινάλε του αγώνα οι κίτρινοι για ανεξήγητο λόγο “ένιωθαν” ικανοποιημένοι με την ισοπαλία και δεν προώθησαν το παιχνίδι, ενώ ήταν ολοφάνερο ότι είχαν τις δυνατότητες με τον Τάτο να δημιουργήσουν “καταστάσεις” στην άμυνα της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Πετρούσης, Τσουμάνης, Στάμου (83′ Γιάντσης), Αθανασίου (77′ Σταμογιάννος), Λεόν, Έντερ, Γκέσιος, Κυβελίδης, Αγρίτης.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Γιαννίτσης, Κοέλιο, Μαργαρίτης (59′ Ρένια), Οικονομόπουλος, Παπαστεριανός, Ζαραδούκας, Γιαννιώτας (59′ Καραγιάννης), Τάτος, Διαμαντάκος (65′ Τριανταφυλλάκος).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό

 

To Top