ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γλυκός: “Έκανε τα πάντα για να παίξει με τον Άρη η Σάλκε-Τιτάνια προσπάθεια από Καρυπίδη”

Ο Γιάννης Γλυκός, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την οργάνωση των προετοιμασιών του Άρη τα προηγούμενα χρόνια αλλά και που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να διεξαχθεί το Σάλκε-Άρης μίλησε για την συνεργασία με τους κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Αρχικά για το πως κανονίστηκε το φιλικό ανέφερε:

Υπάρχει μία μεγάλη έρευνα στην Ευρώπη από ομάδες για φιλικά. Υπάρχει μία γενικότερη δυσκολία. Το 99% των προετοιμασιών έχουν ακυρωθεί. Στην Αυστρία και την Ολλανδία έχουν έρθει πολύ λίγες ομάδες.

Η προσπάθεια που γίνονται τώρα είναι και ώστε ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη να προετοιμάζονται για το πως γίνονται στα ταξίδια.

Ένας συνεργάτης μου ζήτησε έναν αντίπαλο για την Σάλκε. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ο Άρης, έγινε μία πρώτη επαφή και στην συνέχεια απάντησε θετικά ο Άγγελος Χαριστέας.

Έπρεπε στην συνέχεια να προχωρήσουμε σε μία πολύ μεγάλη ταχύτητα. Πλέον είμαστε εδώ και το φιλικό θα γίνει.

Για το ότι η Σάλκε ήθελε τον Άρη:

Η παρουσία του Άγγελου Χαριστέα αλλά και ενός Γερμανού προπονητή έκανε και την Σάλκε να θέλει τον Άρη για αντίπαλο. Υπερέβαλε εαυτό και έκανε τα πάντα για να φέρει τον Άρη στην Αυστρία.

Για την παρουσία κόσμου στο γήπεδο:

Οι αρχές και η αστυνομία επέτρεψαν 632 άτομα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουν μία πρόσφατη εξέταση. Υπάρχει μία διαδικασία ελέγχου. Επίσης έναν χώρο που χωράει πάνω από 2.000 άτομα οι 600 θα είναι σε απόσταση.

Για τον τρόπου που έχει οργανώσει την προετοιμασία της η Σάλκε:

Οι ομάδες της κεντρικής Ευρώπης συνήθως βρίσκουν ένα μέρος και πάνε για πολλά χρόνια για προετοιμασία. Στα ίδια γήπεδα, στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Υπάρχει η σκέψη επίσης ότι θέλω να επιτρέψω στον κόσμο να δει προπονήσεις. Πάντα 2 προπονήσεις την εβδομάδα είναι ανοιχτές, ενώ κάποιες ομάδες έχουν κάθε μέρα ανοιχτές προπονήσεις.

Έτσι δημιουργείτε και ένα fanbase. Αρκετές ομάδες έχουν και ένα μαγαζί κοντά τους.

Μάλιστα όταν ξεκινάει η νέα σεζόν στο δικό τους γήπεδο γίνεται ένα “gala match”. Ένα παιχνίδι που… παρουσιάζει την νέα ομάδα και έχει πολλά happenings.

Για το αν ο Άρης μπορεί να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον Θόδωρο Καρυπίδη και φέτος τον Άγγελο Χαριστέα για την συνεργασία. Η εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει είναι μεγάλη και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Υπάρχει μία προεργασία και νομίζω ότι θα έρθει ο χρόνος που ο Άρης και άλλες ομάδες στην Ελλάδα θα φτάσουν εκεί. Αυτό είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Για το πως επηρεάστηκε η εταιρία του από τον κορωνοϊό:

H δικιά μας η ομάδα πέρυσι έκανε 62 φιλικά και φέτος 18 μεταξύ Βελγικών και Ολλανδικών ομάδων. Το οποίο είναι για πολλούς λόγους και τελείως διαφορετικό.

Για την συνεργασία με τον Θόδωρο Καρυπίδη:

Μία λέξη θα πω: Aψογος! Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας από έναν άνθρωπο που προσπαθεί να εξισορροπήσει όλες τις καταστάσεις.

Για τον Άγγελο Χαριστέα:

Απόλυτος επαγγελματίας. Και συναισθηματικά είναι τιμή μου και χαρά μου το να συνεργάζομαι μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις, σηκώνει το τηλέφωνο. Ο Άγγελος είναι άψογος σε όλα. Είναι καθαρός.

To Top