Γνωστοί αθλητές επενδύουν στην Alpine

Τον Ιούνιο η μητρική εταιρεία του Renault Group γνωστοποίησε ότι είχε πουλήσει ένα μερίδιο της τάξης του 24% από την ομάδα Φόρμουλα Ένα της Alpine σε έναν επενδυτικό όμιλο.

Το κόστος της συμφωνίας, η οποία αποτίμησε την αξία της ομάδας στα 900 εκατομμύρια ευρώ, έφτασε τα 200 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία αποτελείται από την Otro Capital, την RedBird Capital Partners και την Maximum Efforts Investments, με τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΕλχένι, να ηγούνται της τελευταίας και τον επίσης ηθοποιό, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, να είναι καταχωρημένος ως συνεπενδυτής.

Σήμερα, όμως, η Otro Capital ανακοίνωσε τα ονόματα και άλλων «αστέρων» του αθλητισμού που συνέβαλαν στην αγορά των 200 εκατομμυρίων. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο κάτοχος τεσσάρων τίτλων majors στο γκολφ, Ρόρι ΜακΙλρόι, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στην πυγμαχία και δις παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα, και ο πρώην παίκτης των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Μάτα. Επίσης, στη σχετική… λίστα βρίσκεται και το όνομα του δεξιού μπακ της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος έχει παρακολουθήσει δια ζώσης αγώνες της Φόρμουλα Ένα τα τελευταία χρόνια.

Στην αγορά του μεριδίου της Alpine επένδυσαν ακόμη οι άσοι του αμερικανικού φούτμπολ και των Κάνσας Σίτι Τσιφς, Πάτρικ Μαχόμες (δις MVP του Super Bowl) και Τράβις Κέλσι (δις νικητής του Super Bowl), καθώς και ο Ρότζερ Έρενμπεργκ, ιδρυτής της Eberg Capital, ο οποίος έχει επενδύσει επίσης στην ομάδα μπέιζμπολ των Μαϊάμι Μάρλινς και στην ομάδα ποδοσφαίρου του Major League Soccer Ρεάλ Σολτ Λέικ.

To Top