Πρώτη ελληνική Ομοσπονδία η ΕΟΚ στην παγκόσμια σύμβαση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης γίνεται η πρώτη ελληνική αθλητική ομοσπονδία που εισέρχεται στην παγκόσμια σύμβαση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και τους αθλητικούς οργανισμούς (UNFCCC Sport For Climate Action).

Με τον τρόπο αυτό το ελληνικό μπάσκετ γίνεται το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα, το οποίο αναλαμβάνει ένα σύνολο συγκεκριμένων υποχρεώσεων που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκύπτει από την αθλητική πραγματικότητα. Για τη δημιουργία της στρατηγικής περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την υλοποίηση των επιμέρους διαδικασιών της, η ΕΟΚ συνεργάζεται με τον Ιωάννη Κωνσταντόπουλο, ειδικό συνεργάτη περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της Ομοσπονδίας,

Στις 2 Οκτωβρίου, η ΕΟΚ συμμετείχε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μερών του “ UNFCCC Sport For Climate Action” που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στο πλαίσιο του “ Sport Positive Summit”. Επίσης, στις 3 και 4 Οκτωβρίου, συμμετείχε στα ειδικά workshops και σεμινάρια που αφορούσαν ζητήματα καταγραφής, αναφοράς και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το επιτελείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με αθλητικούς οργανισμούς και φορείς του εξωτερικού που έχουν υιοθετήσει περιβαλλοντικές πρακτικές και δραστηριοποιούνται στο πεδίο της βιωσιμότητας. Άξιες ειδικής αναφοράς οι συναντήσεις με την επικεφαλής του “ UNFCCC Sport For Climate Action”, Lindita Xhaferi-Salihu και με τον σύμβουλο βιωσιμότητας του NBA, Allen Hershkowitz, στις οποίες αναδείχθηκε η σημαντικότητα της συμμετοχής της ΕΟΚ στην παγκόσμια πρωτοβουλία των αθλητικών οργανισμών, καθώς η ελληνική Ομοσπονδία είναι η πρώτη ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη που αναλαμβάνει δράση για το κλίμα.

To Top