ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γουάιτ: “Σε αυτόν τον όμιλο δεν μπορείς να χαλαρώσεις καθόλου…”

Ο Οκάρο Γουάιτ διαπίστωσε από τους τέσσερις πρώτους αγώνες του Άρη στο Γιούροκαπ, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χαλάρωσης ούτε κατά διάνοια σε αυτόν τον όμιλο και περιμένει και σήμερα ένα πολύ δύσκολο αγώνα με την Μπάνβιτ στην Πάνορμο.

Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε αρχικά πως “πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπάνβιτ είναι πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ και μόνο εύκολο δεν είναι να την κερδίσει κάποιος, ειδικά στην έδρα της. Εμείς βέβαια προετοιμαστήκαμε πολύ καλά και θα κυνηγήσουμε τη νίκη. Εστιάσαμε στα δυνατά σημεία του αντιπάλου και αν εφαρμόσουμε στον αγώνα αυτά που κάναμε στη θεωρία και τις προπονήσεις, έχουμε πιθανότητες για να φύγουμε νικητές από την Τουρκία”.

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Δ’ όμιλο σχολίασε πως “όσο προχωρούν οι αγώνες, τόσο πιο κρίσιμα γίνονται τα παιχνίδια. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο, αφού μέχρι τώρα έχουμε προστατέψει την έδρα μας στους δύο αγώνες που δώσαμε στη Θεσσαλονίκη και πετύχαμε μία μεγάλη νίκη στο Καζάν. Αυτό δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Όπως έχει φανεί, στον όμιλό μας οι εκπλήξεις είναι σύνηθες φαινόμενο και δεν μπορείς να χαλαρώσεις καθόλου, αφού πιστεύω ότι ακόμα και η υπόθεση – πρόκριση στην επόμενη φάση μπορεί να κριθεί στο τέλος. Εμείς κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και σίγουρα γνωρίζουμε ότι με μία νίκη επί της Μπάνβιτ κάνουμε σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας”.

Ο αντίπαλος έχει πολύ καλές μονάδες και στη μέρα του είναι ικανός να κερδίσει κάθε ομάδα. Διαθέτει πολύ αξιόλογους Αμερικανούς παίκτες και ένα μπάτζετ πολλαπλάσιο από το δικό μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι από το 1′ μέχρι το 40′, αφού τέτοιοι αντίπαλοι μπορούν να σε «σκοτώσουν» αν χαλαρώσεις έστω και λίγο. Σαφώς θέλουμε να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και να μην αφήσουμε την Μπάνβιτ να κάνει το παιχνίδι της. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να ελέγξουμε τη μάχη των ριμπάουντ.

Βρισκόμαστε σε μια φάση που δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιάσουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Κάθε αγώνας είναι κρίσιμος και δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια ούτε στην Ελλάδα ούτε φυσικά στην Ευρώπη. Μας ικανοποιεί που έχουμε ένα νικηφόρο σερί σ’ αυτήν τη φάση της σεζόν, όμως μας γεμίζει και ευθύνη για τη συνέχεια, αφού ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

To Top