Γουέστ Χαμ: Το 10% της ομάδας τίθεται προς πώληση με στόχο να δοθεί στο Κατάρ

Ένα ποσοστό έως και 10% στη Γουέστ Χαμ έχει τεθεί προς πώληση από τη Βανέσα Γκόλντ, κόρη του εκλιπόντος προέδρου του συλλόγου Ντέιβιντ Γκόλντ, και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών.

Η οικογένεια Γκολντ έχει μερίδιο 25% στη Γουέστ Χαμ και συνεργάζεται με την τράπεζα Rothschild για να πουλήσει μέρος (10%) αυτού του μεριδίου.

Οι insiders του συλλόγου πιστεύουν ότι η ευκαιρία μπορεί να προσελκύσει μια προσφορά από το Κατάρ μετά την αποτυχημένη προσφορά του Σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα σύμφωνα με τους «Times» η κυρία Γκολντ θα ήταν θετική να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό της εφόσον η τιμή είναι συμφέρουσα.

Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο οποίος αγόρασε το 27% των μετοχών του συλλόγου του ανατολικού Λονδίνου το 2021, δεν αναμένεται να αγοράσει τις μετοχές παρότι ενημερώθηκε για την πρόθεση της κ. Γκολντ να θέσει προς πώληση το ποσοστό της.

Ο Ντέιβιντ Σάλιβαν διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο στη Γουέστ Χαμ, λίγο κάτω από το 39%, ενώ ο χρηματοδότης Τριπ Σμιθ έχει 8%.

Η κίνηση της Γουέστ Χαμ έρχεται καθώς ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ πλησιάζει στην ολοκλήρωση της επένδυσής του ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών για το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 18 μήνες αφότου η κοινοπραξία Todd Boehly-Clearlake Capital αγόρασε την Τσέλσι για 2,5 δισεκατομμύρια £.

Ο Σεΐχης Τζάσιμ προσέφερε 5 δισεκατομμύρια λίρες για το 100% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν οι Γκλέιζερς στόχευσαν σε 6 δισεκατομμύρια λίρες. Η κυρία Γκολντ, η οποία διαδέχθηκε τον πατέρα της ως κοινή πρόεδρος στη Γουέστ Χαμ μετά τον θάνατό του τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε ότι ήθελε να πουλήσει μέρος του οικογενειακού μεριδίου. «Θα σκεφτόμουν να πουλήσω ένα μέρος των μετοχών μας στον κατάλληλο συνεργάτη», είπε.

«Έχω μιλήσει με καθέναν από τους άλλους τρεις μεγάλους μετόχους της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, τον Ντέιβιντ Σάλιβαν, τον Ντάνιελ Κρετίνσκι και τον Τριπ Σμιθ, οι οποίοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Οποιαδήποτε συναλλαγή για την αγορά μερικών από τις μετοχές μας θα είναι με την κληρονομιά του πατέρα μου στο προσκήνιο του μυαλού μου που, φυσικά, δίνει προτεραιότητα στην αγαπημένη του Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ. Έχω διορίσει την Rothschild & Co να μας συμβουλεύει για οποιεσδήποτε συζητήσεις και θα κρατάω ενήμερους τους άλλους μετόχους, τον σύλλογο και τους υποστηρικτές μας για οποιεσδήποτε σημαντικές εξελίξεις».


To Top