Γουλβς – Λίβερπουλ 1-3: Ανατροπή από τα… πόδια του Σαλάχ!

Ο Σαλάχ ήταν εντυπωσιακός, μοίρασε και στα τρία γκολ στέλνοντας τη Λίβερπουλ στην κορυφή. Οι Reds έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν 3-1 της Γουλβς εκτός και συνεχίζουν το σερί τους.

Η εξαιρετική πορεία της Λίβερπουλ στην εκκίνηση της Premier League συνεχίζεται. Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο “Μολινό” απέναντι στην Γουλβς χάνοντας με 1-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο μέρος όπου πέτυχε τρία γκολ, για να πανηγυρίσει την εκτός έδρας νίκη με 3-1 και να μετράει πλέον 4 νίκες και 1 ισοπαλία στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Σημειώνεται πως το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Μοχάμεντ Σαλάχ να έχει πλέον συμμετοχή σε 200 γκολ σε 223 παιχνίδια του με την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα (139 γκολ, 61 ασίστ), με τον Τιερί Ανρί να είναι ο μοναδικός που έχει φτάσει σε αυτό το νούμερο έχοντας αγωνιστεί σε λιγότερα παιχνίδια (206 πρωταθλήματος με τη φανέλα της Άρσεναλ).

Το ματς
Η Γουλβς μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο χορτάρι, σε αντίθεση με την Λίβερπουλ που ήταν χαλαρή, επιπόλαια και ασύνδετη, γεγονός που έφερε από νωρίς τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού.

Για την ακρίβεια στο 7ο λεπτό, με τον Νέτο να κάνει εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά (απέφυγε κατά σειρά τους Σόμποσλαϊ, Γκόμεζ και Μάτιπ που πήγαν πάνω του) και τον Χουάνγκ να υποδέχεται τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, για να νικήσει με πλασέ τον Άλισον (1-0).

Η συνέχεια βρήκε τους λύκους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και με τους Νέτο και Μπελεγκάρντ να “τρομοκρατούν” από τις πτέρυγες τους κόκκινους, που από την πλευρά τους ήταν αγνώριστοι στο πρώτο ημίωρο και εμφανίστηκαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, απειλώντας μέσα από τη μεγάλη περιοχή με τους Χάκπο (39′) και Σαλάχ (45′).

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δει… αρκετά στο πρώτο 45λεπτο και δεν χρειάστηκε να περιμένει άλλο για την πρώτη του διορθωτική κίνηση από τον πάγκο, με τον Ντίας να είναι η πρώτη αλλαγή στο 46′ και την ισοφάριση να έρχεται πολύ γρήγορα.

Ο Κολομβιανός “προειδοποίησε” τους γηπεδούχους με καλή ευκαιρία στο 47′ (έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι με κεφαλιά) και στο 55′ ο Ζότα τροφοδότησε τον Σαλάχ, εκείνος έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Χάκπο έσπρωξε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στο 56′ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Νούνιες και Έλιοτ και η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έγινε ακόμη πιο επιθετική, με τον Ζοζέ Σα να αποκρούει σωτήρια στο 70′ το πλασέ του Ουρουγουανού, αλλά να αδυνατεί να αποτρέψει την ανατροπή.

Αυτή ήρθε στο 85′, με τον Σαλάχ να βρίσκει με μεγαλοφυή κάθετη πάσα τον Ρόμπερτσον που τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και τον Σκωτσέζο (στην συμμετοχή Νο 200 στην Premier League) να γράφει το 2-1 για την Λίβερπουλ με πλασέ μέσα από την περιοχή, με το κερασάκι στην τούρτα να τοποθετείται στο 90+1′, όταν από το σουτ του Έλιοτ η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπουένο και άλλαξε πορεία, για να ξεγελάσει τον Σα και να καταλήξει στα δίχτυα της Γουλβς για το τελικό 3-1 για τους κόκκινους.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Σεμέδο, Ντόουσον, Κίλμαν, Αΐτ-Νουρί (66 Μπουένο), Μπελεγκάρντ (77′ Ντόιλ), Λεμινά (78′ Τραορέ), Γκόμες, Νέτο, Κούνια (60′ Φάμπιο Σίλβα), Χουάνγκ (60′ Ντόχερτι)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Κουάνσα (82′ Κουάνσα), Μάτιπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Σόμποσλαϊ, Μακάλιστερ (46′ Ντίας), Τζόουνς, Σαλάχ (90+1′ Χράφενμπερχ), Χάκπο (56′ Νούνιες), Ζότα (56′ Έλιοτ)

To Top