Λύτρωσε τη Ντόρτμουντ ο Χούμελς, άσος από… ημίωρο για τη Λειψία!

Έδειξε χαρακτήρα η Ντόρτμουντ στο Φράιμπουργκ και με δις σκόρερ τον Χούμελς πήρε «διπλό» (2-4), την ώρα που η Λειψία έκανε… πάρτι (3-0) με την Αουγκσμπουργκ κι ανέβηκε 3η στη Bundesliga.

Μετά από ένα επεισοδιακό ματς, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδισε την Φράιμπουργκ εκτός έδρας με 4-2 αλλά πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της 4ης στροφής της φετινής Bundesliga.

Απρόσμενος ήρωας για τους Βεστφαλούς ο Χούμελς, καθώς ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για το «διπλό» ενώ πέτυχε και το 2-3! Με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να κάνουν την επαναφορά με δύο γκολ από τους Χέλερ και Χέφλερ, αμφότερα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από ισάριθμες ασίστ του Γκρίφο.

Ο δεύτερος, ωστόσο, άφησε την Φράιμπουργκ με δέκα παίκτες μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα που είδε στο 81’ και η Μπορούσια το εκμεταλλεύθηκε δεόντως, σκοράροντας άλλες δύο φορές στη συνέχεια, με την ομάδα του Άλμπερτ Στράιχ να πηγαίνει στο ματς με τον Ολυμπιακό την προσεχή Πέμπτη έχοντας… εννιά γιολ παθητικό στα δύο τελευταία ματς της!

Η σύνθεση της Φράιμπουργκ: Ατουμπόλου, Λίνχαρτ, Γκίντερ, Γκούλντε, Σάλαϊ, Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Κίμπλερ (85’ Σμιντ), Ντόαν (85’ Ρελ), Χέλερ (77’ Ανταμου), Γκρέγκοριτς (28’ λ.τ. Γκρίφο).

Μια… γρήγορη νίκη πήρε Λειψία, μετά το 3-0 επί της Άουγκσμπουργκ, με όλα τα τέρματα των «κόκκινων ταύρων» να επιτυγχάνονται πριν το ημίωρο! Σίμονς και Οπεντά συνεργάστηκαν στα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι δικαιούνταν κι αυτοί ένα τέρμα ωστόσο έπεσαν πάνω στον Μπλάσβιχ που έκανε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιρασί, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, η Στουτγκάρδη έφυγε με νίκη από το Μάιντς, με 3-1, συνεχίζοντας να… τρελαίνει κόσμο στο ξεκίνημα του γερμανικού πρωταθλήματος -χάρη στο 3/4 που μετράει έως τώρα- και αφήνοντας στην προτελευταία θέση την ομάδα του Παλατινάτου.

Η Χόφενχαϊμ επικράτησε επίσης 3-1 εκτός έδρας, της Κολωνίας, η οποία παραμένει χωρίς νίκη στο ενεργητικό της, με τα γκολ των φιλοξενούμενων να είναι το ένα καλύτερο από το άλλο! Ο Κράμαριτς άνοιξε το σκορ στα… 49 δευτερόλεπτα, ο Γκρίλιτς έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από απόσταση… 55 μέτρων, ενώ το τέρμα του Μπάιερ ήταν επίσης εντυπωσιακότατο.

To Top