ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γουλιέλμος: “Γιατί μπήκα στον Άρη, ποιος είναι ο στόχος μας”

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος αναφέρθηκε στους λόγους που ασχολήθηκε με τον μπασκετικό Άρη, αλλά και στους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά όπως είπε:

“Η απάντηση του τι κάνω εδώ, είναι πολύ απλή. Στις ομάδες σαν τον Άρη, δεν μπαίνει κανείς γιατί θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του ή έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Μπαίνουν άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν κάτι στην κοινωνία, να αλλάξουν πράγματα. Μπήκα γιατί  έβλεπα τον Άρη να γκρεμίζεται και δεν το αξίζει. Πίστεψα πως αν διορθώσει ένα μέρος των οικονομικών η ομάδα θα σωζόταν. Δεν ήταν τόσο απλό. Τα καταφέραμε όμως.

Τώρα το επόμενο σκαλί, είναι να ακολουθήσουμε τον ανοδικό του δρόμο, για να γίνει σιγά σιγά αυτό που θα έπρεπε να είναι. Ο Άρης είναι το τελευταίο όνειρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Άρης κυριάρχησε γιατί όλη η πόλη και κυρίως όλη η χώρα έγινε μία αγκαλιά. Γιατί δεν υπήρχαν συμφέροντα πίσω από την ομάδα αυτή. Τότε, το μόνο θέμα που υπήρχε ήταν ποιος απ όλους τους υποψήφιους θα έμπαινε μπροστά για να δώσει κάτι. Το όραμα που έχουμε είναι να φέρουμε την ομάδα εκεί που εξ΄αρχής, έπρεπε να ήταν. Νιώθω πολύ τυχερός, που μέσα από όλο αυτό, συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με τον κ. Αγγέλου. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ικανό γιατί τον έπεισα να μείνει στην ομάδα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Θα μας συνδέουν για πάντα σχέσεις τιμής, ηθικής, αρχών και αξιών και πίστη στο Θεό. Και αυτές είναι οι βασικές γραμμές που βλέπουμε το μπάσκετ και τον Άρη. Λύσαμε προβλήματα, όπως πρόσφατα για τις ακαδημίες. Κάποια παιδιά που είχαν προσκλήσεις από άλλες ομάδες να φύγουν. Όλα γύρισαν πίσω, ότι γιατί προσφέραμε κάτι παραπάνω, αλλά γιατί τους μιλήσαμε με ειλικρίνεια. Έχουμε καλά παιδιά. Και στο παιδικό-εφηβικό, να μας αξιώσει ο Θεός να μεγαλώσουμε τις ακαδημίες μας. Θέλουμε να αλλάξουμε το μπάσκετ, το προϊόν, να το κάνουμε ελκυστικό. Στον Άρη παραμένει, αλλά το θέλουμε και για όλη την Ελλάδα. Ο δρόμος είναι ένας. Να μπαίνει η μπάλα στο πλεχτό, αλλά να διατηρήσουμε και τις αρχές μας. Να μην κάνουμε συμβιβασμούς. Στόχος όλων μας, να είμαστε περήφανοι. Να μην χάνουμε κανένα παιχνίδι, να είμαστε οικονομικά σωστοί.

Στόχος για φέτος, είναι να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Αν θα ήθελα να πάρω πρωτάθλημα; Υπάρχει τυφλός που δεν θέλει το φως του; Αλλά πατάω στη γη.

Έχουμε κάνει μία δυνατή ομάδα που θα τιμάει τα αστέρια του Αυτοκράτορα. Θα παίζει καλύτερα στο Παλέ από τα άλλα γήπεδα, γιατί έτσι είναι το Παλέ. Να ματώνουν την φανέλα όποτε την φοράνε, είναι αδύνατον να έχω την απαίτηση να κερδίσουν όλα τα ματς. Όχι γιατί πληρώνονται και θα πληρώνονται στην ώρα τους, αλλα γιατί παίζουν σε αυτή την ομάδα».

To Top