ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γουλιέλμος για διαιτησία: “Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα, το πως ορίζονται και ελέγχονται οι διαιτητές”

Το σύστημα με το οποίο ορίζονται και ελέγχονται οι Έλληνες διαιτητές είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό μπάσκετ, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Δημήτρης Γουλιέλμος.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ρωτήθηκε σχετικά για το αν η ελληνική διαιτησία μπορεί να γίνει επαγγελματική και απάντησε: “Είναι επαγγελματική. Εγώ ξέρω ότι τον κάθε διαιτητή εγώ τον πληρώνω μια χαρά μετά από κάθε ματς. Αν οι διαιτητές που κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, θεωρούν ότι δεν το κάνουν κατ’ επάγγελμα, εγώ δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Κάνουν έναρξη (επαγγέλματος) στην εφορία, έχουν ΑΦΜ. Κάποιοι έχουν και άλλο επάγγελμα.

Δεν είμαι ο αρμόδιος. Αρμόδιοι είναι η ΕΟΚ, ο πρόεδρός της, η ΚΕΔ, η κυβέρνηση. Υπάρχουν σαφώς πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στην ελληνική διαιτησία. Όταν βγήκαμε εμείς και διαμαρτυρηθήκαμε σε κάποιους αγώνες, υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν.

Όταν η ελληνική διαιτησία επιβραβεύεται με την συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές. Το σύστημα πρέπει να αλλάξουμε, τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται και ελέγχονται οι διαιτητές. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να δούμε ξανά την ελληνική διαιτησία, όπως πρέπει να βλέπουμε τα πάντα.

Γιατί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Πρέπει να τα βλέπουμε με τη ματιά του ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία το άθλημα. Μόνο τότε θα γίνει ξανά προϊόν το μπάσκετ, γιατί σήμερα δεν είναι προϊόν, ούτε χαρά, ούτε γιορτή”.

To Top