Γουόριορς – Σέλτικς 104-94: Μια νίκη μακριά από τον τίτλο οι «Πολεμιστές» (vids)

Οι Γουόριορς λύγισαν τους Σέλτικς με 104-94 κι έκαναν το 3-2 στη σειρά των NBA Finals, απέχοντας πια μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μεγάλη εμφάνιση από Γουίγκινς (26π.) και Τόμσον (21π.), «σίγησε» στην τελευταία περίοδο ο Τέιτουμ (27π.).

Μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέχουν πια οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, καθώς επικράτησαν στο Game 5 με 104-94 των Μπόστον Σέλτικς στο Chase Center, κάνοντας στο 3-2 στη συναρπαστική σειρά των εφετινών NBA Finals.

Οι Γουόριορς ξεκίνησαν καταπληκτικά το παιχνίδι κι είχαν το πάνω χέρι από νωρίς, ωστόσο είχαν να διαχειριστούν στη συνέχεια την πειστική αντίδραση των Σέλτικς. Παρ’ όλα αυτά, ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, σε συνάρτηση με την… κατάρρευση των φιλοξενούμενων, απλοποίησε τα πράγματα για τους Καλιφορνέζους που με ηγέτη τον Γουίγκινς έφτασαν στη σπουδαία επικράτηση, μετά από ένα απαιτητικό 48λεπτο, και παρά το γεγονός πως ο Στεφ Κάρι είχε μια μετριότατη βραδιά όντας… άσφαιρος από την περίμετρο.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Άντριου Γουίγκινς με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με τον Κλέι Τόμσον να ακολουθεί με 21 πόντους με 5/11 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο Στεφ Κάρι τελείωσε το ματς με 0/9 τρίποντα, έχοντας πάντως στο ενεργητικό του 16 πόντους, 8 ασίστ, 3 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο. Πολύτιμη για τους «Πολεμιστές» αποδείχθηκε κι η συνεισφορά των Γκάρι Πέιτον (15π., 5ριμπ.) και Τζόρνταν Πουλ (14π., 3/6τριπ.), με τον Ντρέιμοντ Γκριν να πηγαίνει στον πάγκο με έξι φάουλ σε 35 λεπτά, έχοντας 8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ κι 1 κλέψιμο.

 

To Top