Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι ξεκαθάρισε στον Πικέ πως δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν

Το μέλλον του Πικέ στην Μπαρτσελόνα διαγράφεται δυσοίωνο, με τα καταλανικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν πως σε συνάντηση που είχε μαζί του ο Τσάβι πριν από δύο εβδομάδες, του κατέστησε σαφώς πως θα είναι εκτός των βασικών πλάνων του για τη νέα σεζόν.

O Ζεράρ Πικέ κλείνει αισίως 14 χρόνια στην Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο βλέπει πλέον κατάματα το ενδεχόμενο να γράφεται αυτή την εποχή ο ποδοσφαιρικός επίλογος στη συνεργασία του με τους μπλαουγκράνα.

Όπως αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους το απόγευμα της Δευτέρας (13/6) οι δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία αθλητικές εφημερίδες της Βαρκελώνης (Mundo Deportivo, Sport), ο παίκτης είχε τετ α τετ με τον Τσάβι πριν από περίπου δύο εβδομάδες και από αυτή τη συνάντηση άκουσε αυτό που απευχόταν.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της “Μπάρτσα” και άλλοτε συμπαίκτης του για σειρά ετών στους Καταλανούς, είπε στον 35χρονο στόπερ πως δεν είναι μέσα στα βασικά πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν, με την απόφασή του αυτή να υπαγορεύεται τόσο από προβλήματα φυσικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο Πικέ όσο και από τις πολλαπλές επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει εδώ και καιρό και δεν αφορούν το ποδόσφαιρο.

Στο ραντεβού των δύο ανδρών, ο Τσάβι φέρεται να ξεκαθάρισε στον Πικέ πως επιθυμεί να προσθέσει στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα έναν τοπ κεντρικό αμυντικό γύρω από τον οποίο να χτιστεί η αμυντική θωράκιση της Μπαρτσελόνα την προσεχή σεζόν (αναφέρθηκε μάλιστα το όνομα του Κούντε της Σεβίλλης), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει στον παίκτη του να καταλάβει πως θα έχει -αναπόφευκτα- περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Από την πλευρά του, ο έμπειρος στόπερ ναι μεν δεν ενθουσιάστηκε από τα λόγια του Τσάβι, όμως απάντησε πως θα προπονείται ακόμα πιο σκληρά από εδώ και πέρα για να ξαναβρεί τη φόρμα και θα εγκαταλείψει κάποιες από τις επαγγελματικές δραστηριότητές του εκτός γηπέδων, έχοντας ως στόχο να διεκδικήσει με κάθε τρόπο μία θέση στην ενδεκάδα.

Όπως αναφέρουν τα καταλανικά μίντια, η κουβέντα των δύο ανδρών δεν αποσαφήνισε εντελώς την κατάσταση αναφορικά με το μέλλον του Πικέ, με την “καυτά πατάτα” να βρίσκεται πλέον στα χέρια του Ματέου Αλεμάνι, από τη στιγμή που ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα είναι εκείνος που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που δεν βρίσκονται σε πρώτο πλάνο όσον αφορά στις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας για αυτούς.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως πέρα από την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον καταλανικό σύλλογο ο Πικέ, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024, ενώ η διοίκηση του χρωστάει και ένα ποσό της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο ως τώρα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για το πόσα χρήματα θα λάβει.

 

To Top