Γούναρης: «Ο Άρης έχει μεγάλη ιστορία και βαρύ όνομα»

Στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 Πόλο Ανδρών που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, θα είναι παρών και ο Άρης 19 χρόνια μετά από την τελευταία του παρουσία.

O κιτρινόμαυρος σύλλογος είχε φτάσει στα πρόθυρα διάλυσης το 2016 συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τέταρτης  τη τάξει κατηγορίας. Στη φουρτούνα της ομάδας αποδείχτηκε καλός καπετάνιος ο Μανώλης Γούναρης που την οδήγησε μέσα σε 5 χρόνια στα ασφαλή νερά της Α1.

Το zougla.gr μίλησε με τον Έλληνα κόουτς για τον Άρη και το εφετινό πρωτάθλημα της Α1.

Ο Άρης είναι νεοφώτιστος αλλά έχει μεγάλη ιστορία στο άθλημα…

Ο Άρης έχει βαρύ όνομα και τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο στο Πόλο! Βέβαια, στην υδατοσφαίριση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σύλλογός μας έχει κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε το 1928.

Η πορεία σας μέχρι την Α1 ήταν όμως δύσκολη…

Πριν 6-7 χρόνια που βρεθήκαμε στη Γ’ Εθνική κάναμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Χρησιμοποιήσαμε δικά μας παιδιά, που κάποια από αυτά έπαιζαν εν τω μεταξύ σε άλλες ομάδες και πετύχαμε. Όταν ανέλαβα, είχαμε πει να μείνω 5 χρόνια και να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1. Έτσι κι έγινε.

Μπαίνεις στον 6ο σου χρόνο στον πάγκο του Άρη. Είναι λίγο περίεργο μιας και στην Ελλάδα οι προπονητές ‘τρώγονται’ εύκολα;

Στα άλλα ομαδικά σπορ ίσως είναι έτσι. Στο πόλο έχουμε παραδείγματα προπονητών που μένουν χρόνια στις ομάδες τους. Στο άθλημά μας υπάρχει υπομονή και εμπιστοσύνη στους προπονητές. Ίσως και γιατί στο Πόλο δεν μπορείς να στοχεύεις στην πρωτιά και να καταλήξεις π.χ στην όγδοη θέση. Ο καθένας ξέρει τι να περιμένει από την ομάδα του κάθε χρονιά.

Στο εφετινό πρωτάθλημα πώς θα πορευτεί ο Άρης;

Θα βασιστούμε στον κορμό των παικτών που ανέβασε την ομάδα στην Α1. Θα κάνουμε επίσης και μια προσθήκη ξένου παίκτη. Στόχος μας είναι η παραμονή και όσο γίνεται μια καλή πορεία.

Ποιες ομάδες βλέπεις να διεκδικούν την παραμονή τους;

Καλό είναι να μη μιλάμε για τους άλλους αλλά να κοιτάμε την ομάδα μας. σε γενικές γραμμές διακρίνω τις ομάδες χωρισμένες σε τρία γκρουπ δυναμικότητας.

Το πρωτάθλημα θα έχει ιδιομορφίες.

Σίγουρα. Οι ομάδες θα είναι 16, αριθμός μεγάλος, πράγμα πρωτόγνωρο. Το σύστημα διεξαγωγής έχει αλλάξει ενώ ο χρόνος τέλεσης θα είναι λίγος. Από τις 9 Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Στην Α1 μαζεύτηκαν πολλά βαριά ονόματα Συλλόγων…

Ναι. Ανέβηκαν οι ΠΑΟ, Άρης και θα συναντήσουν Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Το ότι υπάρχουν Σύλλογοι με ‘ποδοσφαιρικά’ ας το πούμε ονόματα είναι θετικό. Ίσως έτσι αυξηθεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων και της τηλεόρασης να μεταδώσει του αγώνες. Σκέφτομαι για παράδειγμα ότι πιο εύκολα μπορεί να ‘πουλήσει’ η τηλεόραση το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη παρά ένα ματς π.χ. Βουλιαγμένης – Υδραϊκού κι ας έχουν οι τελευταίες υψηλότερους στόχους  – την τετράδα.

Ο οργανισμός του Άρη πώς στέκεται πλάι σας;

Έχουμε τη βοήθεια της διοίκησης και κόσμος μας είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Αυτή τη χρονιά στην Α1 πιστεύω ότι η παρουσία του κόσμου θα είναι κάτι το ξεχωριστό.

To Top