ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις εθνικές μέσω Άρη! Από τον Φετφατζίδη στον… Σούντγκρεν και οι υπόλοιποι (videos)

Η διεθνής κλήση για τον Ντάνιελ Σούντγκρεν σαφέστατα αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο, ωστόσο τη δική του συμβολή σε αυτό είχε και ο Άρης.

Ο 30χρονος Σουηδός μπακ κατάφερε μέσα από την σκληρή δουλειά, το πείσμα αλλά και την καλή συνεργασία (από την στιγμή που άλλαξε ο προπονητής στον Άρη) να αναγεννηθεί και κερδίσει μία θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Μετά από συνεχείς καλές εμφανίσεις με την ΑΪΚ στη Σουηδία ο Σούντγκρεν δεν είχε καταφέρει να πάρει ένα… διεθνές προσκλητήριο, κάτι που το πετυχαίνει τώρα με τον Άρη μέσα σε ουσιαστικά λιγότερο από έναν χρόνο, καθώς άρχισε να παίζει εντατικά από τον Οκτώβριο του 2020 με την έλευση του Άκη Μάντζιου στην ομάδα.

Δεν είναι όμως μόνο ο Σούντγκρεν που κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο μέσω του Άρη. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα και του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος πλέον ανήκει στην Αλ Κορ. Ο «Φέτφα», που αποκτήθηκε από τον Άρη τον Ιανουάριο του 2019, είχε να βρεθεί σε ματς της Εθνικής Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2018 και να παίξει από τον Σεπτέμβριο του 2015. Εξαργύρωσε την εντυπωσιακή παρουσία του στον Άρη φορώντας ξανά το εθνόσημο στα 29 του τον Σεπτέμβριο του 2019 για τα προκριματικά του Euro!

Ακόμα μία τέτοια περίπτωση είναι του Λίντσεϊ Ροζ (Λέγκια Βαρσοβίας), ο οποίος μετά από έναν χρόνο έπαιξε ξανά για τον Μαυρίκιο τον Σεπτέμβρη του 2019, ενώ ο Μιχάι Κόρχουτ (Ντέμπρετσεν) κατάφερε μέσω του Άρη να διατηρήσει τη θέση του στην εθνική Ουγγαρίας.


Οι διεθνείς κλήσεις για παίκτες του Άρη μετά και αυτή του Σούντγκρεν αλλά και του Καμαρά στην εθνική Μαυριτανίας, αυξάνονται καθώς και ο Τζέιμς Τζέγκο έχει κληθεί στην εθνική Αυστραλίας, όπου έχει να παίξει από τον Νοέμβριο του 2019.

Επίσης ο Μπαντού Εντιαγέ έχει να παίξει στη Σενεγάλη από τον Νοέμβριο του 2020 και οι Ιτούρμπε και Λούμορ από τον Ιούλιο του 2019 σε Παραγουάη και Γκάνα αντίστοιχα, όμως μέσω του Άρη και των δικών τους καλών εμφανίσεων μπορούν να επιστρέψουν στις εθνικές τους ομάδες.

To Top