Γραμμένος: “Ξένος προπονητής απαγορεύεται σε ομάδα Γ΄εθνικής – Θέμα της ομάδας εάν τον δηλώσει ως διερμηνέα”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με αφορμή το θέμα του Πάουλο Κάμπος και του Άρη.

“Βάσει των κανονισμών ξένος προπονητής απαγορεύεται να καθίσει σε πάγκο ερασιτεχνικής ομάδας, άρα και της Γ’ εθνικής. Κι όταν λέμε ξένος προπονητής, εννοούμε προπονητής εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να απασχολεί αλλοδαπό προπονητή.

Και δίπλωμα να έχει δεν μπορεί να είναι στον πάγκο. Όσον αφορά τα διαδικαστικά για την έκδοση της κάρτας πιστοποίησης είναι απλά τυπικά ζητήματα. Πρέπει να καταθέσει τη σύμβαση, το δίπλωμα προπονητή που από φέτος πρέπει να είναι UEFA, όλα αυτά, όμως, δεν έχει νόημα να τα κουβεντιάζουμε, αφού ο κανονισμός δεν επιτρέπει ξένο προπονητή” είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ στο “Αθλ.Μετρόπολις”, ενώ σε ερώτηση ότι εάν μπορεί ο Άρης να τον δηλώνει ως διερμηνέα, όπως γινόταν μέχρι τώρα είπε:

“Είναι θέμα της ομάδας εάν τον δηλώνει ως διερμηνέα ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα. Με την ιδιότητα του προπονητή ξένος προπονητής δεν έχει πάντως δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο. O καθένας μπορεί να επικαλείται ό,τι  θέλει, αρκεί να μην αποδεικνύεται το αντίθετο.”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάμπος κάθισε σε δέκα παιχνίδια στον πάγκο του Άρη, με τους κίτρινους να τον δηλώνουν ως διερμηνέα. Στο ενδέκατο παιχνίδι της Κυριακής στην Καβάλα, δεν του επιτράπηκε να καθίσει.

To Top