Γρανούζης: «Αναγκαιότητα η εισροή κεφαλαίων»

Η εισροή κεφαλαίων στον Άρη αποτελεί αναγκαιότητα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Γιάννης Γρανούζης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου, 24 ώρες πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση του φορέα.

Για τη διαδικασία αλλαγής του ονόματος της Λέσχης, είπε: «H αλήθεια είναι ότι το θέμα αυτό το είχαμε αντιμετωπίσει κατά τα η διάρκεια όλων των επαφών τα τελευταία χρόνια με υπουργεία στην Αθήνα όπου παρευρεθήκαμε σαν Λέσχη για θέματα βίας και οικονομικά θέματα του Άρη. Νόμιζαν ότι η Λέσχη είναι σύνδεσμος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με τον νέο αθλητικό νόμο όλοι οι σύνδεσμοι πρέπει να γίνουν λέσχες.
Έχουμε αποστείλει ηλεκτρονικά όλες προτάσεις που έχουμε δεχθεί από τα μέλη μας για το νέο όνομα. Κάναμε ένα μίνι διαγωνισμό και ζητήσαμε προτάσεις του κόσμου. Συγκεντρώσαμε 25 με 27 πιθανές ονομασίες, οι οποίες θα σταλούν σε όλα τα μέλη ώστε να έχουν μια άποψη για το ποιο όνομα πρέπει να επιλέξουμε και να μειώσουμε τις επιλογές από 25 σε 4-5».

Για το θέμα της ΚΑΕ Άρης, τόνισε: «Από όλες τις επαφές που έχουμε κάνει με όλους τους φορείς, έχουν κρατηθεί πρακτικά. Οι επαφές θα παρουσιαστούν, όπως θα παρουσιαστεί μια πρόταση στα μέλη για τον τρόπο σκέψης και δράσης το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο να παρουσιαστεί η πρόταση, η οποία δίνει κάποιο ορίζοντα και όραμα αυτή τη χρονική περίοδο. Η πρόταση αυτή πιθανόν να συγκεντρώσει αρκετούς κοντά της και να υλοποιηθεί».

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την ΠΑΕ Άρης, το οποίο αναμένεται να γίνει γνωστό στη συνέλευση της Λέσχης, επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη ενημέρωση σε εμάς για αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον έγινε τον Νοέμβριο. Πρόκειται για μία περίπτωση την οποία η ΠΑΕ χειρίστηκε και διαπραγματεύτηκε στο επίπεδο που της επιτρεπόταν. Αν υπήρχε θέμα απόκτησης μετοχών, τότε θα αφορούσε και τη Λέσχη.
Αύριο η πρόταση θα πάρει την τελική της μορφή και θα παρουσιαστεί στα μέλη. Είμαστε κοντά στην διορία της αδειοδότησης και όλες οι ομάδες ψάχνονται. Η ΠΑΕ θα πρέπει να παρουσιάσει την οικονομική της κατάσταση και να παρουσιάσει την πρόταση στα μέλη. Αυτά είναι που θα αποφασίσουν και θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και τον Άρη.
Θα πρέπει να γίνει μια μεστή συνέλευση, να έχουμε ηρεμία και τεκμηριωμένες απόψεις. Είναι πολύ κρίσιμη η αυριανή συνέλευση και πιστεύω ότι η Λέσχη και ο κόσμος θα αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι είναι ικανοί να σηκώσουν αυτό το βάρος».

Για τους λόγους που συγκλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση, ανέφερε: «Η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης ανακοινώθηκε πριν μάθουμε  οτιδήποτε για το επενδυτικό ενδιαφέρον. Από τα μέσα Ιουνίου είχαμε πει ότι θα την κάνουμε, για να γίνει ενημέρωση των μελών, να υπάρχει αμεσότητα και για να αλλάξουμε το όνομα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον προέκυψε μετά.
Δεν θα γίνει απολογισμός και καταλογισμός ευθυνών παλαιότερων διοικήσεων. Είναι κάτι που θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε ενημερωμένοι για όλα τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας εξαετίας, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναφερθούμε σε αυτά τα ζητήματα».

Για την οικονομική κατάσταση στον σύλλογο και στον ελληνικό αθλητισμό, επισήμανε: «Είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τα οικονομικά μεγέθη των άλλων ομάδων. Τα έχουμε και θα δούμε ποια είναι η θέση του Άρη, αν είναι σε καλύτερη χειρότερη και αν αξίζει να είμαστε κοντά του και να τον βοηθάμε.
Αν βρισκόμασταν σε μια οικονομική άνθηση του ποδοσφαίρου, θα έλεγα σαφώς ότι είναι εκβιαστικό το να στηρίξουμε αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχεο. Δεν είναι όμως έτσι και για αυτό το λόγο υπάρχει αναγκαιότητα για εισροή κεφαλαίων».

Για τη συμμετοχή του κόσμου στη Λέσχη, υπογράμμισε: «Δεν έχει καμία σχέση το αγωνιστικό αποτέλεσμα με το αν θα έρθει κάποιος στη Λέσχη. Πέρυσι που δίναμε εισιτήρια για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, είχαμε ουρές έξω από τη Λέσχη. Όταν η ομάδα έχει πρόβλημα, τότε είναι που όλοι θα πρέπει να έρχονται μαζικά στη Λέσχη. Κατεβάσαμε τη συνδρομή στα 50 ευρώ και δίνεται στο δικαίωμα στο μέλος να έχει και τις εκπτώσεις της ΠΑΕ, δίνοντας άλλα 50 ευρώ και ενισχύοντας ταυτόχρονα την ομάδα».

Για την πρωτοβουλία της Λέσχης για τους άνεργους, σχολίασε: «Μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο ο άνεργος, να δώσει τον αριθμό μέλους του και την δουλειά που ξέρει να κάνει. Θέλουμε να τους χωρίσουμε σε κατηγορίες και να χτυπήσουμε πόρτες εταιριών και επιχειρηματιών που είναι αρειανοί και αν είναι να πάρουν κάποιο, να πάρουν αυτόν που του δίνουμε εμείς».

Για τις καινούργιες κάρτες μέλους, ο κ. Γρανούζης είπε: «Η καινούργια κάρτα έχει τυπωθεί. Αν δεν περάσουν μέχρι αύριο να την πάρουν, θα βρίσκεται στη ρεσεψιόν στο Βελλίδειο. Είναι μια επετειακή κάρτα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης».

Για το ρυθμό των ανανεώσεων ενόψει και της συνέλευσης: «Αυτές τις μέρες υπάρχει κινητικότατα. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο των ανανεώσεων που γίνεται τον Μάιο που όλοι έρχονται για να πάρουν τα διάρκειας τους, είμαστε ικανοποιημένοι. Πιστεύω πως αύριο θα έχουμε περίπου 2.000 μέλη στη συνέλευση».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Λέσχης επεσήμανε: «Έχουμε υποχρέωση ως μέτοχοι να στηρίξουμε τη ρευστότητα της εταιρίας. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιος είναι διοίκηση, αλλά το καλό της ομάδας μας».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top