Γρανούζης «Γιατί μπαίνουν οι κάλπες, γιατί υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στην ΠΑΕ»

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον Άρη. Η αντίστροφη μέτρηση πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη ξεκίνησε και ο Γιάννης Γρανούζης μίλησε προκειμένου να εξηγήσει γιατί μπαίνουν οι κάλπες καθώς και το τι σημαίνει η πρόταση μομφής ή εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρη.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών σχολίασε και το θέμα των μετοχών, την ώρα που ο κόσμος του Άρη περιμένει με κομμένη την ανάσα την έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΜΑ, η οποία θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 5μ.μ. στο «Βελλίδειο».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γρανούζης στο sport2310.grQ

 

Πόσο σημαντική είναι η γενική συνέλευση της Παρασκευής;

« Ούτως ή άλλως κάθε γενική συνέλευση, στην οποία παίρνουν αποφάσεις τα μέλη, είναι σημαντικό γεγονός. Η συγκεκριμένη θεωρείται και είναι η πλέον κρίσιμη. Για πρώτη φορά γίνεται πρόταση ανανέωσης εμπιστοσύνης στην διοίκηση, ας μην το ξεχνάμε.».

Τι σημαίνει αυτή η πρόταση μομφής ή όπως λέγεται πρόταση εμπιστοσύνης;

«Κατ’ αρχήν θεωρούμε ότι πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος του Άρη εάν θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς την διοίκηση ή αν θα την πάψει. Αυτή είναι η δύναμη της Κοινωνίας Μελών, η δύναμη της δημοκρατίας. Η πρόταση αυτή είναι… διπλή. Από τη μια η διοίκηση της ΠΑΕ θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει την ομάδα από την κρίση, να την οδηγήσει στην ανάπτυξη και να συσπειρώσει τον κόσμο. Από την άλλη, όλοι οι υπόλοιποι που ευαγγελίζονται τη σωτηρία του συλλόγου θα πρέπει ν’ αποδείξουν, ότι μπορούν να δώσουν λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές .

Τελικά, μπήκαν χρήματα στην ΠΑΕ από συγκεκριμένο όμιλο;

« Εφόσον το επιβεβαιώνει ένα μέλος του συμβουλίου δεν μπορούμε να πούμε τώρα κάτι διαφορετικό. Νομίζω πάντως , ότι φανερώνουν και οι πληρωμές των παικτών. Παρακολουθούμε την διαδικασία και τα ποσά που υποσχέθηκαν ότι θα μπουν. Περιμένουμε στην έκτακτη γενική συνέλευση να παρουσιασθεί και το αναλυτικό πλάνο της διοίκησης το οποίο υποσχέθηκε ότι θα ολοκληρωθεί με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012».

Μπορεί το δ.σ. της Κοινωνίας να παραχωρήσει απευθείας τις μετοχές σε ενδιαφερόμενο επενδυτή;

«Σε καμία περίπτωση και το θέμα είναι καταρχήν ηθικό αλλά και νομικό. Οι μετοχές αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του σωματείου και οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, θα γίνει από τα μέλη. Έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι καμία απόφαση δεν θα περάσει κάτω από το τραπέζι. Αν κατατεθεί πρόταση θα την εξετάσουμε και θα την παρουσιάσουμε στη Γενική Συνέλευση. Σε εμάς πάντως δεν έχει κατατεθεί πρόταση.

Η απόφαση όμως θα ληφθεί από το σώμα. Αν μας κατατεθεί μια πρόταση έχουμε καταγράψει μια σειρά από προϋποθέσεις και όρους που είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε όποιον ζητήσει τις μετοχές της εταιρίας. Ξεκάθαρα πράγματα.».

Αποφασίσατε να βάλετε κάλπες για πρώτη φορά. Γιατί;

«Υπάρχει διαδικαστικό κομμάτι. Κατ’ αρχή, είναι τρία θέματα που πρέπει να ψηφιστούν. Θα υπάρχουν κάλπες καθώς η πρόταση εμπιστοσύνης θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Όπως ξέρετε, ήδη, θα υπάρχουν τουλάχιστον έξι κάλπες. Ο εκλογικός κατάλογος θα κλείσει 30′ μετά την έναρξη των διαδικασιών. Η ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να γίνει αυθημερόν. Αυτά είναι τα διαδικαστικά. Αποφασίσαμε τις κάλπες γιατί ουσιαστικά μπαίνουμε σε μια διαδικασία ψηφοφορίας για τη διοίκηση και χρειάζεται μυστικότητα και νηφαλιότητα. Η πρόθεσή μας είναι να γίνει μια αρμονική συνέλευση. Να υπάρξει χρόνος και όχι πίεση».

 

 

To Top