Γραπτή ομολογία ΕΠΟ: “Βγάλαμε δελτία στον Άρη μόνο με τη βεβαίωση οφειλών”! (photo)

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ΕΠΟ είτε στις προηγούμενες δυο μεταγραφικές περιόδους ήταν εκτός νόμου και εξέδιδε δελτία στον Άρη, είτε τώρα. Απλά πρέπει να το… αποφασίσει.

Ο λόγος είναι απλός και το καταγράφει και η ίδια η Ομοσπονδία γραπτώς και ευθαρσώς, μια και το καλοκαίρι ομολογεί ότι εξέδωσε δελτία στον Άρη βασιζόμενη στη βεβαίωση οφειλών της ΠΑΕ, ενώ τώρα αρνήθηκε να το κάνει, χωρίς προφανή λόγο ή δικαιολογία.

Όπως μπορεί να διαβάσει κάποιος στο σκεπτικό της απόρριψης των δελτίων του Άρη στις 16 Ιανουαρίου: “Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή μας με την από 2-10-2013 απόφασή της ενέκρινε την έκδοση δελτίων για λογαριασμό της αιτούσας ΠΑΕ, καθότι σύμφωνα με την προσκομισθείσα τότε και με αριθμό 27-9-2013, αρ.πρωτ.22035 βεβαίωσης κατάστασης οφειλών της ΠΑΕ για ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο” κτλ.

Δείτε εδώ όλη την επίμαχη παράγραφο, όπου η ΕΠΟ αν και δεν έχει στα χέρια της φορολογική ενημερότητα κρίνει (και σωστά…) ότι από τη στιγμή που υπάρχει αίτηση για ρύθμιση των χρεών μπορεί να βγάλει δελτία.

Μερικούς μήνες μετά αρνείται να βγάλει δελτία αν και έχει επίσης στα χέρια της βεβαίωση κατάστασης οφειλών και αίτηση ρύθμισής τους!

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων και στην τηλεοπτική του παρέμβαση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάμπρος Σκόρδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Άρης φορολογική ενημερότητα δεν έχει βάσει προσωρινής διαταγής. Δεν είχε το συγκεκριμένο σιέλ έγγραφο. Είχε όμως βεβαίωση που έλεγε ότι είναι ρυθμισμένες οι υποχρεώσεις του. Το καλοκαίρι η ΕΠΟ το δέχτηκε χωρίς καμία αντίδραση, γιατί σύμφωνα με το νόμο αναφέρει ότι αυτός που έχει τακτοποιήσει τα χρέη του είναι ενήμερος. Είναι άξιο απορίας γιατί δεν το δέχεται τώρα. Υπάρχει ρητή διαταγή από πρωτοδικείο που λέει ότι αναστέλλει τις οφειλές του Άρη».

To Top