Γροθιές εσείς; Το κύπελλο (Κόρατς) εμείς! (video)

Σαν σήμερα το 1996, στο Αλεξάνδρειο ο Άρης αγωνιζόταν κόντρα στην Μπεσίκτας για το κύπελλο Κόρατς και προηγούταν με 41-30, όταν ο Αμερικανός Γκάρι Αλεξάντερ χτύπησε εκτός φάσης τον Ντίνο Αγγελίδη. Ο αρχηγός του Άρη ανταπέδωσε το χτύπημα και αυτόματα το γήπεδο μετατράπηκε σε αρένα.

Ο Αγγελίδης κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αλεξάντερ, με συνέπεια ο Αμερικανός να οδηγηθεί στον εισαγγελέα που άσκησε ποινική δίωξη, ενώ η Μπεσίκτας διανυκτέρευσε στο τούρκικο προξενείο. Τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εικόνες από τον επεισοδιακό τελικό του κυπέλλου Κυπελλούχων του 1993 (Άρης – Εφές Πίλσεν) και μιλούσαν για κάκιστη φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Άρη, Ζαφείρης Σαμολαδάς απάντησε ότι οι Τούρκοι έκαναν προβοκάτσια στο Αλεξάνδρειο και υπενθύμισε ότι το κλίμα είχε οξυνθεί από το πρώτο παιχνίδι, καθώς οι Τούρκοι είχαν αρνηθεί να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στο γήπεδό τους. Τελικά, ο αγώνας επαναλήφθηκε με έδρα τη Νέα Σμύρνη, ο Άρης νίκησε με 77-64 και έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης κατακτώντας το κύπελλο μέσα στην Προύσα.

Δείτε την φάση (από τουρκική τηλεόραση) που μετέτρεψε σε… αρένα το παρκέ του Παλέ:

{youtube}-V0kIOoGR0g|640|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top