Γρόλλιος: “Έγιναν τρομακτικά λάθη μετά το 2004, ο έλεγχος θα αποδώσει ευθύνες”

Ο Χρήστος Γρόλλιος το τελευταίο διάστημα έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει ένα… βουνό από δικαστικές διαμάχες, μετά την συσσώρευση των οικονομικών προβλημάτων του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Το μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης και νομικός σύμβουλος του ερασιτέχνη φιλοξενήθηκε από το “Αθλητικό Μετρόπολις” μιλώντας για την αξία των αναβολών στις υποθέσεις προσφυγών, τις προτεραιότητες των κίτρινων, τον οικονομικό βραχνά του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στα τρομακτικά λάθη που έγιναν μετά το 2004 και στον επικείμενο έλεγχο της Κοινωνίας, ο οποίος θα αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες σε όσους λειτούργησαν σε βάρος των συμφερόντων του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Για τη σημασία της αναβολής που πήραν για τις 11 Σεπτεμβρίου οι υποθέσεις των προσφυγών είπε: «Το πρόβλημα είναι ότι αν προσφύγει κάποιος να επιβληθούν ποσά που αφορούν σε μη δεδουλευμένες περιόδους, όπως στην περίπτωση του Γκαρσία, του Σηφάκη που ανεβάσουν το ποσό σε δυσθεώρητα επίπεδα. Είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με όλους και με αφορμή την αναβολή των υποθέσεων ως τις 11/9 θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει μια προσέγγιση με όλους. Πρέπει όμως και οι ίδιοι να αντιληφθούν και να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνει ένας διακανονισμός. Αν όλοι θελήσουν συσσωρευμένα χρέη να τα εισπράξουν άμεσα ο Αρης δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει».
Ο Γρόλλιος υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπήρξε δυνατότητα να πληρωθούν κάποιες δόσεις στους πρώην παίκτες (πχ Κουλουχέρης, Τόχα) επειδή δόθηκε προτεραιότητα στο Δημόσιο: «Στη διαδρομή που έχω στον Αρη από το 1990 είτε σε διοικητική θέση, είτε ως νομικός σύμβουλος, πάντα δεν έκρυβα τίποτα. Είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αρης έχει δώσει προτεραιότητα στα χρέη προς το Δημόσιο. Προτιμήθηκε να πληρωθούν 750.000 ευρώ στην εφορία ώστε ο Αρης να μην περιμένει σε μια τροπολογία της κυβέρνησης. Χρειάζεται τάιμινγκ πότε θα δημοσιοποιηθούν αυτά που πρέπει. Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να ορθοποδήσει ο Αρης».

O νομικός σύμβουλος του Αρη μιλώντας για τα εγκλητικά λάθη που έγιναν μετά την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 44 στο οποίο πρωταγωνίστησε, ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει ο καθένας που διετέλεσε σε επιτελικό πόστο να αναλάβει τις ευθύνες και τα λάθη του. Έχω σοβαρές διαφωνίες με ό τι έγινε στο παρελθόν. Από το 2004 έχουν γίνει τρομακτικά λάθη, αυτό είναι το αυτονόητο. Οποιοσδήποτε συνέβαλε να χρεωθεί ο Αρης  ευθύνεται. Έγιναν διαχειριστικά λάθος εκτιμήσεις, αλλά υπάρχει ένας θεσμός στον Αρη, η ΚΜΑ που έχει ξεκινήσει έλεγχο για να αποδοθούν όλες οι ευθύνες».

To Top