ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γρόλλιος: “Αυτή είναι η διαδικασία για το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ – Τι γίνεται με την παλιά ΠΑΕ”

Ο νομικός του Άρη Χρήστος Γρόλλιος αναφέρθηκε στη διαδικασία της νέας ΠΑΕ και το τι γίνεται με το μετοχικό κεφάλαιο.

Όπως τόνισε αρχικά: «Σήμερα καλούμαστε να ορίσουμε το μετοχικό κεφάλαιο. Ο νόμος ορίζει ως κατ’ ελάχιστο ποσό στις Α.Ε. τις 300.00 ευρώ. Το Σώμα μπορεί να επιλέξει ένα πολύ υψηλότερο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΤΑΠ, λογικό γιατί ο κ. Καρυπίδης ήταν έφορος. Υπάρχει η προτεραιότητα στα μέλη του Α.Σ σε χρονικό διάστημα, 15 ημερών από την ημερομηνία που θα ορίσει η 5μελής επιτροπή”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Εντός 10 ημερών από σήμερα θα πρέπει μετά το καταστατικό και ανοίξει ειδικός λογαριασμός, όπου θα κατατίθενται σε μετρητά, μπορούν τα μέλη να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο. Στη συνέχεια διαπιστώνει ποιο ποσό έχει μπει στο χρονικό περιθώριο αυτό. Εξασφάλιση γι αυτόν που καταβάλλει δεν υπάρχει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το 10% θα παραμείνει στον Α.Σ. Αν ορίσουμε π.χ. 1 εκατ. ευρώ και καταβληθούν 2 εκατ. ευρώ, από δύο άτομα, στο τέλος του 15ημέρου οι μετοχές θα μοιραστούν αναλογικά στα δύο πρόσωπα. Θα πάρουν από 45% και ένα 10% θα πάει στο ΑΣ. Αν κάποια μέλη θέλουν κάποιες μετοχές, θα υπάρχει ο κατάλληλος καταμερισμός. Αν το ποσό δεν καλυφθεί, αλλά καταβληθούν οι 300.000 τότε, καλείται στην επιτροπή κεφαλαιοαγοράς για να εξασφαλίσει νέα άδεια, για να μπορούν τρίτοι, εκτός συλλόγου να πάρουν μετοχές με καταγραφή. Η μοναδική διαφοροποίηση είναι, αν δεν καταφέρει η οικογένεια του Άρη να συγκεντρώσει το ελάχιστο. Εκεί, υπάρχει μία χρονοβόρα διαδικασία.

Για να καταλήξει: “Όσον αφορά το μνημόνιο με τον κ. Καρυπίδη, πέρα από το γεγονός ότι εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, ο κ. Καρυπίδης είναι μέλος του .Α.Σ. Σε περίπτωση που αποκτήσει τις μετοχές θα έχουμε έτοιμη τη νέα ΠΑΕ, περίπου στις αρχές Ιουλίου. Μετά θα απευθυνθούμε στο ΓΕΜΗ για να κριθεί αν μπορεί να εγγραφεί η νέα ΠΑΕ, παρότι υφίσταται ακόμα η παλιά. Ο κ. Καρυπίδης θα σας ενημερώσει γι αυτό γιατί το έχει αναλάβει.

Έχουμε κάποιες εξελίξεις τελευταία που ίσως παρακαμφθεί αυτό το στάδιο, αλλά ακόμα δεν το ξέρουμε σίγουρα. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το πόσο που θα ορίσουμε σήμερα στο πρώτο 15νθήμερο, θα υπάρξει μία χρονοτριβή, την οποία θεωρώ ότι ίσως πάει και ένα μήνα αργότερα. Προβλέψεις υπάρχουν στον νόμο, δεν υπάρχει αδιέξοδο, αλλά είναι θέμα χρόνου. Ο νόμος αναφέρει ότι όλα  πρέπει να είναι έτοιμα, 10 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Για τα χρήματα που έχει βάλει ο κ. Καρυπόδης προβλέπεται το εξής. Στην πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων θα αποφασίσουν την μετοχοποίηση των χρημάτων που έβαλε ο κ. Καρυπίδης. Δεν προσμετρούνται στην καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου. Όσον αφορά το ύψος της μετοχής, ο κ. Γρόλλιος τόνισε ότι το ανώτερο είναι 30 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος».

Ερώτηση μέλους για το αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί η ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς να ιδρύσει νέα ΠΑΕ με τον κ. Γρόλλιο να τονίζει: «Μόνο με την αναβίωση της παλιάς ΠΑΕ. Που σημαίνει ότι αναβιώνουν όλα τα χρέη.  Κάτι που έχει κριθεί μη βιώσιμο, βάσει και αποφάσεων των πολιτικών δικαστηρίων. Δεν προβλέπεται δημιουργία ΤΑΠ, αλλά νέα ανώνυμη εταιρία. Αν ο νέος αθλητικός νόμος περιλαμβάνει κάτι τέτοιο, δεν το ξέρω. Αλλά μάλλον δεν θα μας προλάβει».

To Top