Γρόλλιος για το άρθρο 99: “Το μεγαλύτερο βήμα έγινε, μετράει η δυναμική του Άρη”

O Χρήστος Γρόλιος, νομικός του Άρη αναφέρθηκε στην προσπάθεια υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 και τις τελευταίες εξελίξεις:

Μιλώντας στον “Αρένα” είπε στην αρχή:  «Πάει καλά το 99 αλλά η ετυμηγορία είναι πολύ σημαντική για να βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Δεν είναι μόνο να συμφωνήσεις με τους πιστωτές αλλά να αποδείξεις ότι είσαι και βιώσιμος.

Το μεγαλύτερο βήμα έγινε. Από εκεί και πέρα αυτά πάνε καλά, αλλά θα πρέπει να συνδυαστούν με μία καλή αγωνιστική παρουσία, για να έχει και περισσότερα έσοδα. Το σημαντικό είναι ότι κατατέθηκε η αίτηση με τα ποσοστά που απαιτεί ο νόμος και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτό το βλέπει και ο δικαστής και φυσικά παίζει τον ρόλο του. Αλλά επαναλαμβάνω ότι το δικαστήριο πρέπει να πειστεί και για την βιωσιμότητα.

Το μπατζετ του Άρη είναι από τα μικρότερα στην Σουπερλιγκ γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να υπάρχει σύνεση. Προκειμένου να είναι υπερήφανος και να αντιμετωπίζει τις διάφορες καταστάσεις επιλέξαμε να υποστούμε αυτή την αγωνιστική συγκυρία αλλά να αποπληρώσουμε με υπερηφάνεια τα χρέη. Αυτό τιμάει τον κόσμο του και την διοίκηση του».

Ενώ για το δημόσιο: «Στο θέμα του δημοσίου που συμμετείχα και εγώ, το φοβερό είναι ότι δεν έχει τα αντανακλαστικά έτσι ώστε να γίνει η συμφωνία. Είχαμε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο για να είναι πιο ώριμη η κατάσταση. Αν ξεκινούσαμε από τις 16 Μάιου που ξεκίνησε η διαδικασία τότε θα έπρεπε να περιμένουμε πάρα πολύ. Το δημόσιο δεν κάνει χαρίστηκα μία ρύθμιση. Κοιτάει τον καλύτερο τρόπο για να πάρει τα λεφτά του. Όταν έκρινε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει τίποτα αν ο Άρης πτωχεύσει διαπίστωσε ότι η μοναδική περίπτωση είναι μέσω της ρύθμισης».

Για το εάν αισθάνεται δικαίωση: «Είναι μία βαθιά ικανοποίηση για τις διαπραγματεύσεις οι οποίες τελικά αποτυπώθηκαν και σε έγραφα. Αυτές οι επαφές η σχέση με την ΕΠΟ που παρόλα τα όσα ακούγονταν, και το ότι ο Άρης τελείωσε την χρονιά παρά τις οφειλές και με καθημερινές μάχες είναι μία δικαίωση. Για τις αντιδράσεις είναι θεμιτό να υπάρχει ένας πλουραλισμός απόψεων για να οδηγούν σε ένα καλό αποτέλεσμα. Το άσχημο είναι ότι ακούγονται απόψεις μόνο και μόνο από εγωισμό ή για να κάνουν κακό. Ο στόχος είναι να τρέξει η ομάδα και να μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά και αγωνιστικά».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έπρεπε να γίνει. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και οι διάφορες απόψεις ότι θα εμφανιστεί κάποιος. Είναι ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για να εμφανιστούν. Το 99 παίζει μεγάλο ρόλο για κάποιον επενδυτή. Τώρα είναι λίγο αβέβαιο το θέμα. Γενικά το θέμα της επένδυσης έχει να κάνει με την προοπτική κέρδους. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι δεν είναι ελκυστικό αλλά το αντιστάθμισμα είναι η μεγάλη δυναμική του Άρη».

To Top