Γρόλλιος: “Γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για νέα διοίκηση”

Την άποψη πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΠΑΕ εξέφρασε ο Χρήστος Γρόλλιος. Ο νομικός αναφέρθηκε στη Γ.Σ. της Κ.Μ.Α. που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (27/4), ενώ επεσήμανε πως εάν κάποιος θέλει να κάνει καταγγελία για κάποιον που εκκρεμεί σε βάρος του υπόθεση για κακουργηματική πράξη και επιχειρήσει να εισέλθει σε διοικητικό σχήμα καθεμιάς ΠΑΕ, έστω και με κλητήριο θέσπισμα, μπορεί να το πράξει.

Αναλυτικά τα όσα είπε φιλοξενήθηκε στον «Arena 89,4 FM».

Αρχικά, είπε: «Κατ’ αρχάς, από όσο γνωρίζω και εγώ δεν κατατέθηκαν υποψηφιότητες. Μέχρι την Παρασκευή μπορεί να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα στην Λέσχη. Θα έπρεπε να γίνουν έλεγχοι των φακέλων των υποψηφίων σχηματισμών, 120 ωρών όπως είναι θεσπισμένο, στις οποίες τα σχήματα θα μπορούσαν να καταθέσουν την πρόταση τους, να παρουσιάσουν το πλάνο που έχουν και να εξηγήσουν το τι ακριβώς θέλουν να κάνουν».

Για την γενική συνέλευση του Σαββάτου και εάν μπορεί να προκύψει νέα διοίκηση: «Kατά τη γνώμη μου, ενώ έχει προκηρυχθεί Γ.Σ. της Λέσχης δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν υπάρχουν υποψηφιότητες για την διοίκηση της ΠΑΕ. Μπορεί να γίνουν εκλογές για το Δ.Σ. της Λέσχης, το οποίο θα εκλεγεί και θα μπορεί στη συνέχεια να ελέγξει και τις υποψηφιότητες για την εκλογή διοίκησης της ΠΑΕ.

Τα 7 νυν μέλη της διοίκησης προκήρυξαν Γ.Σ., με νόμιμους τρόπους βέβαια, αλλά δεν μπορούσαν μόνοι τους να κάνουν Γ.Σ, είναι αδύνατον».

Για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη της Λέσχης: «Και εγώ από ότι έχω ακούσει είναι περίπου 1000 άτομα τα οικονομικώς τακτοποιημένα, ίσως είναι και παραπάνω, αλλά εάν προκηρυχθούν εκλογές, όπως έγινε και άλλες φορές έρχονται την ύστατη στιγμή και μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους. Στα χαρτιά είναι γραμμένα 11.000 μέλη”.

Και συμπλήρωσε: «Σίγουρα, δεν μπορούν 1000 άτομα να καθορίσουν τη μοίρα του Άρη. Αυτό θα πρέπει να κάτσουμε να κοιτάξουμε όλοι μαζί, το κατά πόσο μπορεί και μπορούμε να προσελκύσουμε επενδυτές, εάν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται η λαϊκή βάση, αν θα είμαστε βιώσιμοι κλπ. Και αυτό διότι, δεν μπορεί ο Άρης να είναι στις χαμηλές θέσεις και να παλεύει για τη σωτηρία του κάθε χρονιά.

Εμείς, σαν Λέσχη, πρέπει να εκλέξουμε κάθε μορφής διοίκηση. Είτε είναι Πρωτοδικείου, είτε επιτροπή «σωτηρίας», είτε οτιδήποτε, αρκεί να είναι νόμιμο και να καλύψουν τις απαιτήσεις μας».

Για τον έλεγχο που «τρέχει», την υπόθεση του άρθρου 99 σε συνάρτηση με τις εκλογές νέου Δ.Σ. της ΠΑΕ: «Δε γίνεται την Παρασκευή να γίνει Δ.Σ. και να συνεχίσει η νυν διοίκηση να είναι στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Άρης. Μην ξεχνάμε πως έχουμε το διαχειριστικό έλεγχο από τη Nexia που είναι σε εξέλιξη, η υπόθεση του άρθρου 99 και προκηρύχθηκαν εκλογές χωρίς να έχουν τελειώσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, πρέπει να καταλάβουμε τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, δεν νομίζω να είναι η κατάλληλη στιγμή».

Για το αν μπορεί να εκλέξει διοίκηση μόνος του ο νυν πρόεδρος της Κ.Μ.Α, Κώστας Γεωργιάδης: « Δε νομίζω να μπορεί να καθορίσει κάποιος ή ο κ. Γεωργιάδης για το ποια θα είναι η διοίκηση, νομίζω θα πρυτανεύσει η λογική και θα γίνουν κανονικά οι διαδικασίες».

Για το αν μπορεί να γίνει καταγγελία για κάποιον που εκκρεμεί εις βάρος του υπόθεση για κακουργηματική πράξη: «Φυσικά και μπορεί να γίνει. Αλλά το Πρωτοδικείο δεν τα ψάχνει συνήθως αυτά, αλλά αν υπάρξει κάποιος που θέλει να κάνει παρέμβαση και καταγγελία, μπορεί να το κάνει».

Τέλος, τόνισε: «Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι το άρθρο 99 και έπειτα η ρύθμιση με το Δημόσιο ώστε να μπορούμε να βάλουμε όλα τα πράγματα σε μια σειρά, να μπορεί ο Άρης να είναι βιώσιμος».

To Top