Γρόλλιος: “Δεν μας έκανε χάρη το δημόσιο! Υπονομεύεται για το 99! Πρώτα η απόφαση και ο έλεγχος και μετά οι εκλογές”

Ο Χρήστος Γρόλλιος πήρε θέση για το άρθρο 99 και το θέμα των εκλογών.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Γρόλλιου: «Είναι γεγονός ότι μετά την ομιλία του Λάμπρου Σκόρδα, αν δεν είχα βιώσει πολλά από μέσα, θα είχα πειστεί. Ήταν παραστατικός και εφόσον αυτά που είπε ίσχυαν, θα βοηθούσαν τον Αρη. Συγκινήθηκα και γω.

Θα πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν. Σας θυμίζω ότι πέρυσι το Σώμα της ΚΜΑ επειδή δεν μπορούσε να βρει κάποιον να υπογράφει για την ΠΑΕ, επέλεξε μια διοικούσα επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Ζαμπέτα που ήταν ήδη καμένος με την υπογραφή του, για να χειριστούν τα του Αρη

Στη συνέχεια είπε: «Η προσωπική μου άποψη για τα ΔΣ που έζησα, είναι ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Από πέρυσι τον Ιούλιο, μου ανατέθηκε να χειριστώ τα θέματα της ΠΑΕ με ΕΠΟ και λίγκα. Εκτιμώ ότι περάσαμε πολλούς σκοπέλους και δεν είχαμε κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα πάρα τις φήμες. Βέβαια υπήρχε μια σύμπτωση που στιγμάτισε αγώνες του Αρη, και είχε να κάνει με τη διαιτησία. Μπορεί να ήταν σύμπτωση αλλά και όχι. Μια προσπάθεια που θα μπορούσε να επηρεάσει την προσπάθεια υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99.

Το να συζητάμε με λεπτομέρειες τώρα, είναι παρακινδυνευμένο και δεν πρέπει να ειπωθούν πολλές, γιατί μπορεί να γίνει κακό αναφορικά με το «99″. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν επιθυμούμε την θετική της έκβαση. Αν ναι, πρέπει να σωπάσουμε και να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.

Ακούστηκαν απόψεις και νούμερα για το αν θα συναινέσει το Δημόσιο. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα. Ό, τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για το «99″, αυτό και έγινε. Το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο, μπορεί αυτή τη στιγμή να μην το γνωρίζει ούτε το ίδιο. Ας αφήσουμε το άρθρο 99 στην άκρη, γιατί και οι δικαστές ενημερώνονται. Όταν ακούν τον κ. Σκόρδα να λέει αυτά που λέει, η προσπάθεια υπονομεύεται.

Συνεχίζοντας ο Γρόλλιος τόνισε: «Το Δημόσιο δεν έκανε χάρη. Ξεκίνησε διαπραγματεύσεις, τις συνεχίζει και για αυτό δεν παρέστη στη διαδικασία του ανοίγματος.

Εκτός από την προσπάθεια για το «99″, υπάρχει και ένας ανοικτός φάκελος του ελέγχου από τους λογιστές, για την περίοδο 2004-2012. Όλη αυτή η περίοδος είναι γεγονός ότι άφησε ένα χρέος που αν δε είναι 32 εκατ., είναι 30 εκατ. Μιλάμε για τα εκατομμύρια των ευρώ λες και είναι χιλιάδες ευρώ. Η άποψη μου είναι ότι για διαχειριστικό έλεγχο μιλάμε και σε αυτόν ακόμα αν μείνουμε, άνθρωποι που έχουν ζημιώσει την ΠΑΕ, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή τους.

Είμαστε εν αναμονή του πορίσματος της NEXIA. Υπάρχει μια παραδοχή πάντως, ότι αυτές τις χρονικές περιόδους, ο Αρης μπήκε μέσα, και έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να πάρει αδειοδότηση.

Δεν είναι δυνατόν μέχρι και σήμερα που μιλάμε, να εισπράξει κάποιος από τον ΟΠΑΠ, αν δεν έχει οφειλή ληξηπρόθεσμη στην ΦΑΕ. Δεν υπήρχε η σύμπνοια που έπρεπε να υπάρχει. Έχουμε χωριστεί, όπως φαίνεται και από την τελευταία παρέμβαση του κ. Σκόρδα.

Αυτό που πρέπει να βγει σήμερα, είναι να επικρατήσει σύμπνοια. Αν όχι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε κάποιον επενδυτή. Συμφωνώ με τον κ. Σκόρδα στο ότι όταν ο Αρης παρουσιάζεται με διαφορετικές συζητήσεις, προκαλεί ανασφάλεια. Πρέπει να υπάρξει λοιπόν μια σταθερή διοίκηση. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να εκλέξουμε μια διοίκηση με διάρκεια χρόνου».

Η πρόταση που κατέθεσε ο Γρόλλιος: «Να γίνουν άμεσα εκλογές στην Λέσχη, αν και οι 12 υποψηφιότητες είναι λίγες. Σε ότι αφορά τις εκλογές της ΠΑΕ να υπάρχει διαχωρισμός. Θα είναι παρακινδυνευμένο να γίνουν τώρα εκλογές. Να υπάρχει απόφαση για το 99 και το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ για να μπορούν να γίνουν οι εκλογές. Να αναβληθεί η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ μέχρι την ημερομηνία που δεν θα μπαίνει σε κίνδυνο το αγωνιστικό. Έχουμε έναν χρονικό ορίζοντα για το αγωνιστικό, ώστε να οργανωθεί η ομάδα για του χρόνου. Εάν με το καλό έχουμε φτάσει σε μια ημερομηνία και έχουμε το πόρισμα της NEXIA και την απόφαση για το «99″, μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Με τους διαχειριστές την πατήσαμε. Αν υπάρχει η δυνατότητα να έρθει κάποιος επενδυτής, να το προσπαθήσουμε. Μόνο με σύμπνοια μπορούμε να συνεχίσουμε. Όχι με λάσπη».

To Top