Τσομίδης: “Οι εκλογές μετά την απόφαση για το άρθρο 99”

Ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ για το άρθρο 99 και μέλος της προηγούμενης διοίκησης πρωτοδικείου εξέφρασε την άποψη ότι πρώτα θα πρέπει να εκδοθεί η απόφαση για την υπαγωγή της εταιρείας στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα και μετά να γίνουν εκλογές.

Ο δικηγόρος που ασχολήθηκε με το άρθρο 99 τόνισε πως “πρόταση μου είναι να δοθεί παράταση χρονική, για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες. Να περιμένουμε μέχρι να βγει η απόφαση για το 99 και μετά να γίνουν εκλογές. Καλύτερα να έχουμε λίγο ακόμη προσωρινή διοίκηση και να περιμένουμε τα δεδομένα”.

Πιο αναλυτικά είπε: »Για τις 120 μέρες που ήμουν μέλος της ΠΑΕ, έχω το θάρρος για να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Ήταν πρόταση του κ. Γρόλλιου να ήμουν στη διοίκηση. Ενώ είχε επιλεγεί ο κ. Χριστοφορίδης, μπήκα τελικά εγώ. Ναι μεν καλά κάνουμε και συζητάμε, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Πρώτον, γιατί αναμένουμε εξελίξεις που δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά και ο έλεγχος. Όταν αναλάβαμε, έπρεπε να καταγράψουμε και να ετοιμάσουμε ορισμένα πράγματα για την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπήρχαν περιπτώσεις που έπρεπε να εκπροσωπηθεί η ΠΑΕ και αυτό δεν έγινε. Εκδίκασα περίπου 10-15 υποθέσεις του ΙΚΑ. Το μεγάλο θέμα ήταν των μεταγραφών και πρέπει να σας θυμίσω πως χρειαζόταν για αυτό φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Κάναμε επίσης κάποιες μεταγραφές, και αυτές αποδείχθηκαν σωτήριες

Ήταν η πρώτη φορά που μπορούσαμε να πούμε που πήγαινε το κάθε ευρώ. Όποιος ασχοληθεί με την ΠΑΕ θα ξέρει πόσες χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα. Τον επόμενο χρόνο η χρηματοδότηση δεν θα είναι η ίδια, γιατί ο ΟΠΑΠ δεν θα είναι κρατικός, ενώ θα αλλάξουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όλο το διάστημα της ενασχόλησης μου με την ΠΑΕ υπήρχαν εκπλήξεις. Κονδύλια που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι ο Αρης μέσω του ΑΣ χρωστά 400.000 ευρώ στη ΔΕΗ, 60.000 ευρώ σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία είναι χορηγός ομάδας. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει επενδυτής. Ποιος θα έρθει όμως να επενδύσει ενώ υπάρχουν αυτά τα δεδομένα; Πρέπει να είναι τρελός.

Στην ουσία του άρθρου 99, αγαπητέ κ. Σκόρδα, με αυτό που είπατε, όταν έχουμε δικάσει και περιμένουμε την απόφαση, να ανακοινώνουμε από το βήμα ένα άλλο τρόπο για το άρθρο 99, είναι μια διαδικασία που δεν γίνεται σε μια κλειστή αίθουσα ενός δικαστηρίου. Πρέπει να δουν ότι αυτό που προτείνεις, μπορείς και να το εφαρμόσεις. Όσον αφορά σε αυτό που είπε ο κ. Σκόρδας για την Εμπορική, όταν ανοίξαμε τον φάκελο της Εμπορικής, τον έκλεισα και μην ζητήσετε να πω γιατί”.

 

To Top