Γρόλλιος: “Κάναμε επαφές και συζητήσεις με την κα. Αγγελοπούλου! Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον κ. Κόκκαλη”

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Άγγελος Γρόλλιος κυρίως ως προς την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα να ορίσει διοίκηση πρωτοδικείου χωρίς να συγκαλέσει γενική συνέλευση για να αποφασίσει το Σώμα, ενώ αποκάλυψε πως έγιναν συζητήσεις και επαφές με την κα. Αγγελοπούλου, αλλά όχι με τον κ. Κόκκαλη.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε πως “ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητηθεί, είναι τι θα γίνει με την ΠΑΕ. Κατά τη δική μου άποψη, σήμερα πρέπει να αποφασιστούν οι εκλογές για την ΚΜΑ και όχι για την ΠΑΕ. Και αυτό γιατί περιμένουμε την απόφαση για το άρθρο 99. Αν είναι θετική, μπορεί να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι που θα οδηγήσουν τον Άρη σε μία νέα σελίδα. Φέτος την βγάλαμε γιατί υπήρχε η προσωρινή διαταγή. Αν μπούμε, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε να πληρώνουμε. Είναι αναγκαίο να υπάρξουν προτάσεις για την ΠΑΕ Άρης. Διάβασα ότι συναντήθηκα με επιχειρηματίες. Δεν το έκανα γιατί δεν έχω κανένα θεσμικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, αυτοί που πήραν διαρκείας φέτος, αυτοί πρέπει να ψηφίσουν. Καλώς θα ψηφίσουν».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μελών. «Δεν πήγαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση, θα διχαζόταν ο κόσμος. Αυτό πιστεύαμε και θα μας κρίνει ο κόσμος. Ο δρόμος μας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΚΜΑ.

Σε ερώτηση γιατί δεν κάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή νέας διοίκησης στην ΠΑΕ κατά την προεδρία του και την επέλεξε η ΚΜΑ είπε: «Απευθυνθήκαμε σε πολλούς και στο τέλος ήταν αυτοί οι επτά. Στην κατάσταση που ήταν η ομάδα, θα διχαζόταν περισσότερο ο κόσμος με κάτι τέτοιο. Έτσι αποφάσισε το ΔΣ της Λέσχης εκείνη τη στιγμή».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής για την απόφαση του άρθρου 99: « Το άρθρο 99 έχει δικαστεί από τον Απρίλιο και αναμένουμε την έκδοση απόφασης. Αυτή θα λέει αν μας επιτρέπεται να ξεκινήσουμε διαδικασίες για υπαγωγή στο άρθρο 99. Στις 11 Ιανουαρίου 2013 ήταν η εκδίκαση που αναβλήθηκε. Δεν μπορούσε να γίνει συνέλευση εκείνη τη στιγμή. Μέχρι τις 31 του μηνός ήταν η μεταγραφική περίοδος, στην οποία έπρεπε να ενισχυθεί η ομάδα και έτσι έγινε».

Στο σημείο αυτό δέχτηκε κριτική από τον Βαγγέλη Γυμνόπουλο, μέλος της Λέσχης, για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε ο κόσμος, με τον κ. Γρόλλιο να απαντά: «Αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία στο Δ.Σ.»! Τα μέλη του φορέα συνέχισαν με καταιγισμό επίμαχων ερωτήσεων γύρω από τις ενέργειες ή μη, του Δ.Σ. του φορέα, τόσο όσον αφορά το διοικητικό της ΠΑΕ Άρης όσο και τον διαχειριστικό έλεγχο.

Για το πότε έκλεισε ο ισολογισμός της περσινής χρονιάς: »Άργησε να κλείσει και ο λόγος ήταν ότι υπήρχαν ζημίες. Εννοείται ότι λόγω αυτού η αδειοδότηση είναι προβληματική. Για αυτό πρέπει να προκηρυχθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ».

Για τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών: «Δεν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ολοκλήρωση του. Μας είχαν πει ότι έπρεπε να μαζέψουν κάποια χαρτιά από τις τράπεζες. Άλλωστε και τώρα πήραν ακόμα μία παράταση. Δεν υπήρχε χρονικό όριο, γιατί και αυτοί μας είχαν πει ότι δεν ξέρουν πότε θα τελειώσουν».

Όσον αφορά τη ΝΕΧΙΑ και το πως επιλέχθηκε για να διενεργήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ, υπογράμμισε: “Υπήρξαν τέσσερις προσφορές. Παρουσιάστηκαν σε ένα συμβούλιο επτά ατόμων τριών αναπληρωματικών. Είδαμε ότι είναι μια πολυεθνική εταιρία με πολλούς λογιστές. Εφόσον καθυστερούσε ο ισολογισμός, ο έλεγχος της ΠΑΕ δεν μπορούσε εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να γίνει και έλεγχος από τη NEXIA. Είναι γεγονός ότι υπήρχαν χρέη προηγούμενων διοικήσεων στον κ. Τζάκλη, ο οποίος ήθελε να εξοφληθεί για να διεξάγει τον έλεγχο”.

Σε ότι αφορά τις επαφές του με οικονομικούς παράγοντες είπε: «Κάναμε επαφές και συζητήσεις με την κα Αγγελοπούλου, τον κ. Παναγιωτίδη, τον Δημήτρη Ηλιάδη, τον κ. Μορφιάδη. Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον κ. Κόκκαλη ούτε τον γνωρίζω προσωπικά».

 

 

To Top