Γρόλλιος στο PRESSARIS: «Αυτή είναι η αλήθεια για το θέμα των μετοχών»!

Οι ζυμώσεις για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Άρης έχουν αρχίσει από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν. Τη σκυτάλη παίρνουν εξ ολοκλήρου οι παράγοντες του συλλόγου, οι οποίοι θα δημιουργήσουν με τις δράσεις τους ένα νέο διοικητικό τοπίο. Πολύς λόγος έγινε για το θέμα των μετοχών και το αν μπορεί να γίνει ή όχι μεταβίβασή τους. Το PRESSARIS φιλοξενεί την τοποθέτηση του Χρήστου Γρόλλιου με την οποία ρίχνεται φως στην υπόθεση.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Μια νέα τάξη πραγμάτων (σε κάποια επίπεδα) που βρίσκεται προ των πυλών. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη, το σίγουρο είναι πως έρχονται σημαντικές αλλαγές. Οι εξελίξεις θα δείξουν πως θα διαμορφωθεί αυτό, αλλά και τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα στον ποδοσφαιρικό Άρη,  μέσω της έκτακτης γενικής συνέλευσης που αναμένεται να συγκληθεί. 

Την ίδια ώρα, αντικείμενο συζήτησης αποτελεί το ενδεχόμενο -και πόσο αυτό είναι νομικά εφικτό- να υπάρξει μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου που βρίσκεται στα φυσικά πρόσωπα μετά το άρθρο 44, πέρα από το ηθικό του πράγματος….

Το PRESSARIS δημοσίευσε το μετοχολόγιο όπου εμφανίζεται το ποσοστό που ελέγχει η Κοινωνία Μελών, ο ερασιτέχνης Άρης και τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν μέρος αυτού και το έχουν εκχωρήσει προς χρήση στην ΚΜΑ.  

Φυσικά, αν κάποιος θελήσει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο, μπορεί να το πράξει εφόσον συμβάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είτε παρέχοντας ρευστότητα, είτε μετοχοποιώντας χρήματα που έχει διαθέσει στην εταιρία.  

Σε ότι αφορά σε ενδεχόμενη μεταβίβαση από τα φυσικά πρόσωπα, όταν κι αν αυτό ζητηθεί, ο νομικός σύμβουλος του Α.Σ Χρήστος Γρόλλιος ήταν ξεκάθαρος:

«Η εμπειρία του παρελθόντος έχει πείσει τον κόσμο της ομάδας ότι οι μετοχές της ΠΑΕ πρέπει να ανήκουν στην οικογένεια του Άρη. Η μέχρι τώρα χρήση των μετοχών από τη χρονική στιγμή που αποκτήθηκαν από τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, μετά από υπόδειξη του ερασιτέχνη Άρη, αποδεικνύει πως δεν έχει αλλάξει τίποτα σχετικά. Ούτε ένας από τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν μέρος των μετοχών εξέφρασε διαφορετική βούληση και θέση» υπογράμμισε αρχικά για να συμπληρώσει με νόημα:

«Έτσι, αποκλείεται η απευθείας μεταβίβαση μετοχών σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα τέτοιο θέμα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών και στη συνέχεια του ερασιτέχνη Άρη. Μόνο κατόπιν εντολής αυτών θα μπορούσαν τα φυσικά πρόσωπα να μεταβιβάσουν τις μετοχές που κατέχουν».

Σχετικά με το ποια είναι η μοναδική περίπτωση απόκτησης των μετοχών υπογράμμισε ότι: «Επομένως, η μοναδική περίπτωση να αποκτήσει κάποιος το πλειοψηφικό πακέτο είναι μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου».

To Top