Εκδίδεται στην Ελλάδα ο Ψωμιάδης

Την ερχόμενη Δευτέρα (30/04) θα εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης από τις αρχές των Σκοπίων, λίγες ημέρες πριν λήξει το εξάμηνο της προφυλάκισής του. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα και της ΠΑΕ ΑΕΚ θα παραδοθεί στο ελληνικό κλιμάκιο της Ίντερπολ, στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Ψωμιάδης είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί στα Σκόπια από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η έκδοσή του στην Ελλάδα καθυστερούσε, με μία από τις αιτίες να έχει να κάνει με την ονομασία της γειτονικής χώρας, αφού οι αρχές της δεν δέχονταν τα ελληνικά έγγραφα στα οποία την αποκαλούσαν FYROM! Στο τέλος, όμως, βρέθηκε η λύση, λίγο πριν ο «Big Mak» μπορέσει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους…

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του sentragoal.gr:

«Τελικά η χρυσή «τομή» ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και αυτές της FYROM βρέθηκε και ο Μάκης Ψωμιάδης θα παραδοθεί (στις 2 μετά το μεσημέρι, της ερχόμενης Δευτέρας, 30/4) από το κλιμάκιο της Interpol της γειτονικής χώρας αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol στα σύνορα (Εύζωνες).

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της FYROM έκανε τελικά δεκτό το αίτημα έκδοσης του πρώην ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ (αλλά και άλλων ομάδων) που είχε υποβληθεί από το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ψωμιάδης, είχε συλληφθεί στις 9 Νοεμβρίου 2011, από την Αστυνομία της FYROM, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο. Εν συνεχεία, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του.

Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα (σ.σ. έναν εκ των οποίων αφορούσε και την ονομασία FYROM στα έγγραφα την οποία δεν δέχονταν), τα οποία, όμως, τελικά ξεπεράστηκαν και αναμένεται η έκδοσή του.

Σε περίπτωση που δεν βρισκόταν άμεσα η «χρυσή τομή» ανάμεσα στα δύο Κράτη, τότε υπήρχε το ενδεχόμενο να παρέλθει το εξάμηνο της προφυλάκισής του και να αφηνόταν ελεύθερος! Η σύλληψή του έγινε στις 9 Νοεμβρίου και, με βάση την νομοθεσία των Σκοπίων, η προφυλάκιση μπορεί να διαρκέσει το πολύ έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 9 Μαΐου.

Σε βάρος του Ψωμιάδη εκκρεμούσε το διάστημα εκείνο, το, από 27.9.2011, ένταλμα σύλληψης, του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ από 27.9.2011 εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (βούλευμα 3150/2011).

Ο πρώην ισχυρός άνδρας των ΠΑΕ ΑΕΚ και Καβάλας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε “στημένα” παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες: «1) της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση, 2) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, 3) της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και 4) της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση».

To Top