Γόγολος: “Έξτρα κίνητρο για τα νέα παιδιά του Άρη”

Ο πρώην παίκτης του Άρη και νυν του Ολυμπιακού Βόλου, Σπύρος Γόγολο μίλησε για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης: «Ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης πάντα στρέφει τα βλέμματα πάνω του και όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, είναι τοπικό ντέρμπι και ξέρουμε πως όποια ομάδα κερδίσει το ντέρμπι αυτό η ψυχολογική τόνωση θα είναι πολύ μεγάλη για τη συνέχεια.
Από τη πλευρά μου εγώ εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε φίλαθλο πνεύμα και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Ξέρω ότι ο Άρης αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, βρίσκετε σε μια περίοδο εξυγίανσης θα έλεγα και το έχει καταλάβει αυτό ο κόσμος και έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή.
Θέλω να πιστεύω ότι ο Άρης θα παρουσιαστεί δυνατός σε αυτό το παιχνίδι, όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει να έχουν έξτρα κίνητρο γιατί ένα θετικό αποτέλεσμα στη Τούμπα θα είναι μια μεγάλη ψυχολογική ένεση για αυτούς και νομίζω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης τη φετινή χρονιά , έχει μια δεμένη ομάδα τα τελευταία χρόνια, υπάρχει διοικητική σταθερότητα, έχει καλό τεχνικό τιμ και οπωσδήποτε θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Άρη. Ένα ντέρμπι όμως είναι πάντα ντέρμπι υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος για τις δύο ομάδες, ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για την ομάδα του Άρη αλλά θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν κάτι θετικό».

Για τα στοιχεία που παίζουν το καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια: «Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο πάθος και τη θέληση που δείχνει η κάθε ομάδα για να πάρει αυτή τη νίκη, είναι παιχνίδια που υπάρχει ένταση, υπάρχει πάθος και νομίζω ότι αυτά θα κυριαρχήσουν και τη Κυριακή στην Τούμπα, η ομάδα που θα μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο θα πάρει και το παιχνίδι.

Για την ψυχολογία που δίνει η νίκη για τη συνέχεια: «Δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου με μία ήττα σε ένα ντέρμπι απλά είναι μια ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Άρης εφόσον καταφέρει να πάρει αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τη συνέχεια, την έχει περισσότερο ανάγκη αυτή τη νίκη πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουν τη νίκη».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ότι και οι δύο ομάδες έχουν έλληνες προπονητές: «Ο Έλληνας προπονητή ξέρει τη σημαίνει ένα ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ παρά ένας ξένος, ξέρουν τη θα επικρατήσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ξέρουν την ψυχολογία των παικτών και νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει Έλληνας προπονητής σε τέτοια παιχνίδια».

 

To Top