ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γόγολος: «Ο κόσμος πρέπει ν΄ αγκαλιάσει την ομάδα»

Για την κατάσταση του φετινού Άρη, το πρωτάθλημα της Football League και την προπονητική του καριέρα, μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής των «κίτρινων», Σπύρος Γόγολος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

«Αρχικά θέλω να πω ότι είναι κρίμα να μην μπορούμε να δούμε τηλεοπτικά τον Άρη και γενικά το πρωτάθλημα της Football League. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ αμφίρροπο, δύσκολο για όλες τις ομάδες που έχουν ως στόχο την άνοδο στη Super League. Θα είναι ένα όμορφο πρωτάθλημα».

Για τον φετινό Άρη: «Σίγουρα οι δύο ισοπαλίες, ήταν ανέλπιστες και δεν τις περίμενε κανείς. Αυτό δείχνει, όμως, ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, εντελώς διαφορετικό από τη Super League. Οι παίκτες του Άρη είναι πολύ καλοί, έχουν ποιότητα και ελπίζω να καταλάβουν νωρίς το πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα της Football League. Είναι σημαντικό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην ομάδα που να γνωρίζουν την κατηγορία και τα ‘μυστικά’ της».

Για το αν μπορεί δώσει την ώθηση που χρειάζεται μία τέτοια νίκη, όπως αυτή στα Χανιά: «Εύχομαι και πιστεύω πως θα δώσει. Τον φετινό τίτλο και την άνοδο θα την διεκδικήσουν αρκετές ομάδες, άρα θα υπάρξουν γκέλες από όλες. Αυτή η νίκη έχει τονωτική σημασία για τον Άρη. Ο κ. Αναστόπουλος γνωρίζει καλά την κατηγορία και ελπίζω να βρει τον τρόπο, ώστε να πείσει τους ποδοσφαιριστές του πως χρειάζεται «μάχη» μέσα στο γήπεδο για να κερδίζουν τα παιχνίδια».

Για το αν πιστεύει ότι γίνονται βήματα συσπείρωσης για τον Άρη: «Είναι κάτι που επιβάλλεται για τον Άρη. Δυστυχώς, η ομάδα ταλαιπωρήθηκε δύο χρόνια στην Γ΄ Εθνική, για λόγους που δεν χρειάζεται να ψάξουμε, πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Ο Άρης θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να συσπειρωθεί. Ο κόσμος πρέπει ν΄ αγκαλιάσει την ομάδα, πρέπει να ξέρουν ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να πάει μπροστά η ομάδα. Επίσης, δεν πρέπει με τις πρώτες δυσκολίες να κάνουν πράγματα εναντίον της ομάδας, γιατί το πρωτάθλημα δεν χάνεται από τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Ο κόσμος του Άρη είναι ‘πεινασμένος’, έχει περάσει δύσκολα χρόνια και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στη Super League όπου ανήκει», για να προσθέσει:

«Με το υλικό που έχει ο Άρης πιστεύω πρέπει να τελειώσει γρήγορα αυτό τον ‘γολγοθά’, αλλά χρειάζεται την στήριξη του κόσμου γιατί οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και ο κ. Αναστόπουλος που όπως είπα, γνωρίζει καλά την κατηγορία, θέλουν να ανεβάσουν την ομάδα στη Super League».

Για το αν έχει ξεχωρίσει άλλες ομάδες: «Υπάρχουν αρκετά καλές ομάδες, όπως ο Απόλλων Σμύρνης, η Λαμία, τα Τρίκαλα και δεν ξέρουμε ποια άλλη μπορεί να προκύψει. Ο Άρης πρέπει να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ακόμα και στην κακή του μέρα να παίρνει τη νίκη».

Για την προπονητική του καριέρα: «Εγώ είμαι τώρα προπονητής εδώ στον Φοίνικα Καλαμαριάς. Παρακολουθώ τα σεμινάρια προπονητικής για να πάρω τα εν λόγω διπλώματα, γιατί εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει ν΄ ασχολούμαστε με το άθλημα. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και όποιος παρακολουθήσει ερασιτεχνικό, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μεγάλο ταλέντο».

To Top