ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γόγολος: “Ο Όγιος σεβόταν και υπολόγιζε πολύ τους Έλληνες παίκτες”

Ο Σπύρος Γόγολος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε σε ολόκληρη τη διαδρομή  του στο χώρο του ποδοσφαίρου, από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Άρη ανέφερε για τη θητεία του στους κιτρινόμαυρους:

“Θεώρησα τον Άρη μεγάλη ευκαιρία, υπέγραψα για έναν χρόνο, προπονητής ήταν ο Γιώργος Χατζάρας, έκανα μια καλή σεζόν, έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια βασικός, σε μια δύσκολη μεταβατική χρονιά, χωρίς υψηλές βλέψεις για την ομάδα, λόγω οικονομικών.

Μέχρι που φτάσαμε στο περιβόητο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ένα γεμάτο γήπεδο και το κλίμα σαν να πήγαινες στον πόλεμο του Βιετνάμ, φοβερή ένταση, απίστευτο άγχος, με νίκη θα σώζαμε την κατηγορία, απεναντίας όχι μόνο δεν κερδίσαμε αλλά διεκόπη το ματς εις βάρος μας και δεχθήκαμε και αφαίρεση έξι βαθμών, η ομάδα έπεσε πολύ χαμηλά, μετά από εκείνο το παιχνίδι αντιμετωπίσαμε ένα εχθρικό κλίμα παντού και μοιραία ήρθε ο υποβιβασμός.

Αν και είχα προτάσεις, λόγω των όσων περάσαμε είχα προλάβει να δεθώ με τον σύλλογο, είχα αντιληφθεί και πόσο μεγάλος είναι, με συνέπεια να δεχθώ το τριετές συμβόλαιο που μου πρότειναν.

Ήξερα ότι θα είχαμε οικονομικά προβλήματα, όπως το γνώριζαν και τα υπόλοιπα παιδιά που, προς τιμήν τους, έμειναν για να βοηθήσουμε στα δύσκολα και να επαναφέρουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει να βρίσκεται.

Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη χρονιά, η οποία είχε απίστευτο… κυνηγητό, βλέπαμε ομάδες που δεν είχαν φιλάθλους να κάνουν πορεία “Μπαρτσελόνα” με αρκετές βοήθειες, ενώ εμείς κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζαμε σαν… πόλεμο. στο τέλος τα καταφέραμε με πολύ κόπο… και με το γκολ του Βελώνη στο Χαϊδάρι.

Ανεβαίνοντας, ήρθε ο Όγιος και μαζί του η λατινοποίηση του Άρη, με αρκετούς καλούς ξένους, όπως ο Κόκε, ο Χαβίτο, ο Γκιάρο, ο Κάλβο, ο Νέτο.

Αν και θα περίμενε κάποιος το αντίθετο, ο κύριος Όγιος σεβόταν και υπολόγιζε πολύ τους Έλληνες παίκτες, εγώ, για παράδειγμα, μέχρι να φύγει, έπαιξα τα εννέα από τα 11 ματς βασικός, έβλεπε δηλαδή καλούς επαγγελματίες και καλούς χαρακτήρες, ασχέτως με το τι του μετέφεραν άλλοι μέσα στην ομάδα.

Με τον Κίκε Ερνάντεθ που ανέλαβε μετά, αν και είχα άριστες σχέσεις και με εκτιμούσε, δεν είχα πολλές συμμετοχές για λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω.
Θυμάμαι όμως σαν χθες ένα περιστατικό. Ήταν ένα εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό, εγώ είχα να παίξω ενάμιση μήνα και μου λέει ο Ερνάντεθ: «Σήμερα θέλω να παίξεις και για μένα», κερδίζουμε 0-1 με το γκολ του Νασιμέντο και την επόμενη αγωνιστική ήμουν εκτός αποστολής.

Είχα ελάχιστη συμμετοχή ως το τέλος της σεζόν, τους λόγους τους κρατάω για μένα.

Γνωρίζω ποιοι λειτουργούσαν έτσι σε βάρος εμού αλλά και άλλων Ελλήνων στην ομάδα, το καλοκαίρι εντέχνως καλλιεργούσαν κλίμα ότι δεν θα είχα ενεργό ρόλο και ότι καλό θα ήταν να αρχίσω να ψάχνομαι, παρότι οι προπονητές μού έλεγαν το ακριβώς αντίθετο.

Έμεινα τελικά, αρχίσαμε με τον Κάρλος Ολίβα, έπαιξα όλα τα φιλικά βασικός αλλά και στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο, το οποίο ήταν και το τελευταίο του ματς. ενοχλούσε η αδυναμία που είχε αυτός ο άνθρωπος σε πολλούς Έλληνες, με αποτέλεσμα να φύγει.

Με τον Μπάγεβιτς το μοναδικό παιχνίδι που έπαιξα μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν με την Μπόλτον στην Ευρώπη, παιχνίδι που στο 95′ χάσαμε την πρόκριση.
Αν και δεν μου είπε κανείς να φύγω, βλέποντας ότι δεν υπολογίζομαι και επειδή δεν μου αρέσει να κάθομαι στο συμβόλαιο χωρίς να αισθάνονται πολύτιμος, πήγα στον Σκόρδα και του ζήτησα να φύγω.
Αρχικά μου πρότεινε να πάω δανεικός έξι μήνες στη Βέροια, γιατί εκτιμούσε ότι δεν είχα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, ήμουν όμως τόσο εκνευρισμένος με αυτά που συνέβαιναν στην ομάδα, ώστε λειτούργησα εν βρασμό ψυχής και υπό την πίεση των συναισθημάτων.

Αν έμενα, ίσως να έπαιρνα ευκαιρίες από τον κύριο Μπάγεβιτς, ο οποίος μου είχε ζητήσει να το σκεφτώ καλύτερα, όπως συνέβη με άλλους παίκτες, επέλεξα όμως να πάω κάπου που θα με ήθελαν, για να βρω ξανά τον εαυτό μου και να πάρω παιχνίδια.

Θα επέστρεφα στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη, θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα, είχα συμφωνήσει με τον Γαλανό, αλλά λόγω του Καλαϊτζίδη χάλασε η επιστροφή και αποφάσισα να σταματήσω στα 36”.

Πηγή: athletestories.gr

To Top