Γύρισε ο… διακόπτης του Μάλντροου

Λες και γύρισε ο διακόπτης μέσα του! Ο Σαμ Μάλντροου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κέρδος του Άρη μετά τις τρεις νίκες και τη χθεσινή… μισή ήττα της ομάδας από τον Ολυμπιακό. Είναι ο παίκτης που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, έχει βελτιώσει τα νούμερά του και την προσφορά του στους κίτρινους.

Ο Άρης ξεκίνησε με έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιούροκαπ. Σε αυτή την κάκιστη πορεία, είχε κάκιστη απόδοση και ο Σαμ Μάλντροου. Το μαρτυρά η εικόνα του στο γήπεδο, που περνούσε απαρατήρητος, το μαρτυρά και η στατιστική του. Ο Αμερικανός στα πρώτα έξι παιχνίδια του Άρη, τα οποία όλα είναι ήττες, είχε μόλις 3,8 πόντους (23 συνολικά) και 4,5 ριμπάουντ (27 συνολικά), σουτάροντας μόλις με 41% εντός παιδιάς (8/16δπ., 1/6τρ.). Μοναδικό του καλό ήταν τα κοψίματα έχοντας 2,5 κατά μέσο όρο.

Στους αγώνες που ο Άρης κέρδισε, με Ίκαρο, Ρουντούπις, Γκαστέρα, αλλά και σε αυτόν που έχασε χθες ο Μάλντροου είναι… άλλος παίκτης. Προσφέρει στην άμυνα όχι μόνο με τα κοψίματά του, αλλά και με τα ριμπάουντ του και με τα κλεψίματά του και με τις σωστές τοποθετήσεις του, έχει πάψει να κάνει άσκοπα φάουλ και έγινε μια ιδιαίτερα σημαντική μονάδα για την ομάδα.

Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ο Μάλντροου σκοράρει 13,2 πόντους κατά μέσο όρο (53 συνολικά), μαζεύει 7,2 ριμπάουντ (29 συνολικά), έχει 2,2 κοψίματα (9 συνολικά) και σουτάρει με 54% εντός παιδιάς (19/31δπ., 3/10τρ.). Είναι νούμερα που… λένε την αλήθεια για την άνοδο του Μάλντροου στο παρκέ.

Στο… παρασκήνιο έχει προηγηθεί πολύ συζήτηση με τον Μάλντροου και τους ανθρώπους του Άρη. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μιλούν συνεχώς με τον Αμερικανό φόργουορντ – σέντερ, για να τον βάλουν πλήρως στο πνεύμα της ομάδας. Συζητήσεις είχε ο παίκτης και με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη και συμφωνούν όλοι ότι του έκανε… καλό η φυγή του Άντριαν Όλιβερ, γιατί ασκούσε αρνητική επιρροή πάνω του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μετά τη φυγή Όλιβερ ο Άρης παρουσιάζεται και πιο ομαδικός και πιο συγκροτημένος στο παρκέ.

To Top