Ταπούτος: «Δεν… χωνεύεται το πώς χάσαμε»

Ο Χρήστος Ταπούτος αποχώρησε χθες από το Αλεξάνδρειο πικραμένος από τον τρόπο, με τον οποίο ο Άρης έχασε από τον Ολυμπιακό. Παρότι πέρασαν περίπου 24 ώρες τα συναισθήματα του δεν άλλαξαν για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία των κίτρινων όπως δήλωσε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου Παράλληλα όμως έδωσε το σύνθημα για την ανασύνταξη δυνάμεων.

«Σίγουρα όταν έρχεται μία ήττα με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε αρκετές μέρες για να το χωνέψουμε. Επειδή όμως έρχεται άλλο παιχνίδι θα πρέπει να ξεχάσουμε το χθεσινό».

Αναφέρθηκε στην τελευταία φάση που έκρινε τον τελικό νικητή και συζητείται ακόμη.  «Ήταν μία πολύ δύσκολη φάση. Κι εγώ είδα το βίντεο πολλές φορές και δεν μπορώ να καταλάβω αν μετράει ή δεν μετράει το καλάθι. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος διαιτητής χρησιμοποίησε το βίντεο για να πάρει την απόφαση. Ξέρουμε ότι η δύναμη πλέον στο ελληνικό μπάσκετ είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κι εμείς θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε υπό αυτές τις συνθήκες».

 Οι κίτρινοι πάντως παρουσιάζουν τις τελευταίες βδομάδες σαφή εικόνα βελτίωσης κάτι που ήταν θέμα χρόνου να γίνει σύμφωνα με τον 29χρονο φόργουορντ. «Εγώ πίστευα ότι η ομάδα θα αρχίσει να ρολάρει και να παίζει καλά. Είναι δύσκολο κυρίως για τα ξένα παιδιά να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ειδικά όταν προέρχονται από κολλέγια. Με τα αποτελέσματα δικαιώνεται η υπομονή του προπονητή μας και η πίστη του στην ομάδα», επεσήμανε και πρόσθεσε σχετικά με την προσαρμογή των ξένων.  «Από την πρώτη στιγμή με ρωτάνε για την ατμόσφαιρα, για τον κόσμο, πότε θα το αισθανθούν κι αυτοί. Βλέπουν βιντεάκια στο ίντερνετ και έρχονται διαδικτυακά ενημερωμένοι για το τι σημαίνει ο Άρης».

Ο Ταπούτος σχολίασε την ατμόσφαιρα που επικράτησε χθες στο Αλεξάνδρειο και περιμένει περισσότερο κόσμο στη συνέχεια. «Χθες υπήρχε μία ζεστή ατμόσφαιρα αλλά αν το γήπεδο ήταν γεμάτο νομίζω ότι δεν θα χάναμε το παιχνίδι. Ο κόσμος για φέτος πρώτη φορά ήρθε και μας βοήθησε τόσο πολύ. Θέλω να τον ευχαριστήσω και ελπίζω με τη συμπεριφορά μας να τον κάνουμε να ξαναέρθει και ακόμα περισσότερος».

Οι κίτρινοι υποδέχονται αύριο (19:45) τη Γκαστέρα Φλέιμς και με νίκη θα βρεθούν πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» του Γιούροκαπ. «Αύριο ουσιαστικά αν κερδίσουμε και χάσει η Ρουντούπις μπορούμε να προκριθούμε και με δύο ήττες. Εμείς δεν κοιτάμε αυτό. Κοιτάμε το παιχνίδι. Είναι μία διοργάνωση που μας ενδιαφέρει και στόχος αύριο είναι η νίκη», τόνισε και συμπλήρωσε για την μέχρι πορεία της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. 
 «Κάναμε κάποιες χαζές ήττες. Η ομάδα έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της. Το πρόγραμμα είναι βατό από εδώ και πέρα. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες νίκες. Πρέπει να βάζουμε πάθος και διάθεση στο παιχνίδι και οι νίκες θα έρθουν».

Ως οπαδός του Άρη, ο Ταπούτος χάρηκε με την επιβλητική νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας επί του Παναθηναϊκού. «Πήραμε τουλάχιστον μία χαρά από εκεί. Πίστευα σε νίκη και στα δύο ματς αλλά πήραμε μόνο μία. Η ομάδα ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει παιχνίδι, επιβάλλαμε το ρυθμό μας. Τα παιδιά με το πάθος τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο».

Καταλήγοντας κάλεσε τους φίλους του Άρη να στηρίξουν αύριο την ομάδα κόντρα στους πρωταθλητές Ολλανδίας. «Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να μας δει, να τον ευχαριστήσουμε και να πανηγυρίσουμε μια πρόκριση στην επόμενη φάση».

To Top