Τακουρίδης: «Το παν είναι να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί»

Οι ατυχίες που χτύπησαν την πόρτα της ομάδας, όσον αφορά τους τραυματισμούς, αλλά και το γεγονός ότι τα περισσότερα παιχνίδια χάθηκαν στις λεπτομέρειες, ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τον Άρη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, σύμφωνα με την άποψη του Γιάννη Τακουρίδη, ο οποίος μίλησε στο PRESSARIS, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια.

Ο κεντρικός της ομάδας γύρισε το χρόνο πίσω, κάνοντας μία μίνι ανασκόπηση των παιχνιδιών που πέρασαν και παράλληλα έναν απολογισμό σχετικά με τους λόγους που «βραχυκύκλωσαν» τον Άρη: «Η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια, και ενώ η ομάδα ήταν σε καλή φόρμα, ακολούθησαν τα παιχνίδια με Λαμία, ΕΑ Πατρών και Κηφισιά, τα οποία χάθηκαν στο τάι μπρέικ. Το γεγονός αυτό είχε αντίκτυπο στο ψυχολογικό κομμάτι και σε συνδυασμό με τα διάφορα προβλήματα τραυματισμών, δεν καταφέραμε να παρουσιαστούμε όπως θα έπρεπε. Ήταν ένα μίγμα καταστάσεων θα έλεγα, που έφερε τα αρνητικά αποτελέσματα».

Στο αν βοήθησε η διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση, είχε να πει τα εξής: «Ήταν ιδιόρρυθμη η περίπτωση της διακοπής, καθώς αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Επομένως, η διακοπή βοήθησε κατά κύριο λόγο στο να αποθεραπευτούν οι τραυματίες. Από εκεί και έπειτα, δουλέψαμε, όσο βέβαια μας επιτρεπόταν, ώστε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και στον αγωνιστικό αλλά και στον ψυχολογικό τομέα».

Με νωπή ακόμα την απογοήτευση για την ήττα της περασμένης Παρασκευής από τον Ολυμπιακό (0-3), δήλωσε: «Με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Αν και πιέσαμε στα δύο πρώτα σετ, δε μας βγήκαν κάποια πράγματα, ειδικά στο σερβίς, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσει».

Ο Άρης επιζητά να κάνει την ανατροπή από εδώ και πέρα, ξεκινώντας από την εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου (10/12) με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. «Το πιο σημαντικό για τη συνέχεια είναι να μπορούμε να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε τις δυνάμεις να το κάνουμε αυτό, γεγονός που, εκτός των άλλων, προϋποθέτει την αποθεραπεία των τραυματιών. Όσον αφορά τον επόμενο αγώνα, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί κατά βάση από τη δική μας απόδοση. Θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να πάρουμε τη νίκη», είπε κλείνοντας ο 23χρονος βολεϊμπολίστας.

To Top