Δάρας: “Το πρόβλημα της αδειοδότησης και η μεταγραφή Ντουρμισάι”

Καμία συζήτηση για τη μεταγραφή του Φιορόν Ντουρμισάι δεν έχει γίνει μεταξύ Πανιωνίου και Ολυμπιακού σύμφωνα με τον Χρήστο Δάρα. Τι είπε ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών για τα χρέη, την αδειοδότηση και την αγωνιστική σωτηρία της ομάδας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ναλυτικά, όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για το πρόβλημα αδειοδότησης του Πανιωνίου: «Στις 31 Δεκεμβρίου είχαμε το θέμα για το πώς θα πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Την πήραμε. Στη συνέχεια είχαμε το θέμα για το πως θα σωθεί η ομάδα αγωνιστικά. Έγινε και αυτό. Κάθε λίγο πρέπει να έχουμε κι ένα θέμα. Μέλημα μας ήταν να σωθούμε κι αυτήν τη στιγμή ο Πανιώνιος είναι από τις λίγες ομάδες, που με τόσα προβλήματα σώζεται, ανεξάρτητα από το αν του χρόνου θα είχαμε 14 ή 16 ομάδες. Για να μας δοθεί αδειοδότηση, υπάρχουν δύο σκέλη. Πρώτον, να έχεις πληρώσει παλιούς ποδοσφαιριστές και τρίτους μέχρι 31 Μαρτίου και το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το δημόσιο και το ΙΚΑ. Αυτό που παρέλαβα ως διοίκηση ήταν 5,5 εκατομμύρια χρέος προς το δημόσιο και το ΙΚΑ από τις προηγούμενες διοικήσεις. Αυτήν τη στιγμή, το δημόσιο και το ΙΚΑ δεν συγχωρεί και κάθε μήνα υπάρχουν προσαυξήσεις. Στις 31 Δεκεμβρίου πληρώσαμε 550 χιλιάδες. Ποια άλλη ομάδα έχει τέτοια δυνατότητα; Καμία. Είχαμε επαναπαυτεί όλοι από τις εξαγγελίες που είχαν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι οι ΠΑΕ θα υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Από Σεπτέμβριο πήγαμε Δεκέμβριο, μετά Φεβρουάριο, αλλά και πάλι προλαβαίναμε. Πέρασε όμως και ο Μάρτιος. Για να πάρεις άδεια πρέπει να έχεις κάνει ρύθμιση. Εμείς δεν έχουμε και κάθε μήνα μπαίνουν προσαυξήσεις που ξεπερνούν το ποσό που δίνουμε, βάσει της δικαστικής απόφασης που έχουμε. Καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να δίνει τόσα χρήματα. Υπήρχε ένας εξωδικαστικός μηχανισμός, που μπήκε μεγάλη ομάδα, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε γιατί ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας με ρυθμίσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Έχω δηλώσει ότι ο Πανιώνιος είναι εφτάψυχος. Φέτος περάσαμε από συμπληγάδες. Πήραμε τον Δεκέμβριο ενημερότητα, μας είχαν ως πρώτους ή δεύτερους υποψήφιους για να υποβιβαστούμε, αλλά στα κρίσιμα σημεία σταθήκαμε στα πόδια μας»

Για τον κίνδυνο να ξεκινήσει ο Πανιώνιος τη νέα χρονιά με -6 βαθμούς και να έχει περιορισμό μεταγραφών το καλοκαίρι: «Δεν είναι του παρόντος. Στο τιμόνι του Πανιωνίου δεν είναι εφοπλιστές. Είμαστε δύο, ένας επιχειρηματίας, ο κύριος Ζαμάνης κι εγώ, ένας επιστήμονας. Πρέπει να διοικούμε τον Πανιώνιο όπως έχει μάθει να ζει. Να αναδεικνύει παίκτες, να προχωρούν στο επόμενο βήμα της καριέρας τους και να ζει και ο Πανιώνιος. Αν έρθει ένας επιχειρηματίας και πει πόσα είναι τα χρέη, τόσα, ας έρθει αύριο. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας».

Για τα έσοδα από πωλήσεις παικτών: «Έχουν φέρει έσοδα οι πωλήσεις, αλλά μην ξεχνάμε ότι λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων προηγούμενων ετών, υπήρξε χρέος πεντέμισι εκατομμύρια στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που κάθε μήνα έχουν προσαύξηση 30%. Όσο και να πληρώνεις δεν μειώνονται, αν δεν υπάρξει μία κρατική παρέμβαση, όπως έκανε παλιότερα ο κύριος Βενιζέλος, που έβγαζε ανά δέκα μέρες ένα διάταγμα ότι χαρίζονται χρέη σε δημόσιο ή να γίνει η ρύθμιση των 120 δόσεων. Έτσι θα αφαιρεθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, οπότε το ποσό θα είναι γύρω στα τρία εκατομμύρια. Με 120 δόσεις μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς».

Για το αν υπάρχουν άλλα χρέη: «Υπάρχουν χρέη που τα ρυθμίζουμε συνέχεια».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Έχουμε σύμβαση με τη Nova μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρώτα θα μιλήσουμε με τη Nova, που μας συντήρησε κι αν μας απορρίψει, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που δεν είναι του παρόντος».

Για πωλήσεις παικτών και το αν θα πάει ο Ντουρμισάι στον Ολυμπιακό:«Δεν μπορώ να πω ότι θα πουλήσουμε κάποιον, γιατί δεν ξέρω πως θα πορευτούμε την επόμενη χρονιά. Πρέπει να ξέρουμε τι μπορούμε να πάρουμε για να ξέρουμε τι μπορούμε να δώσουμε. Δυστυχώς αυτήν τη στιγμή, λόγω αλλαγής φιλοσοφίας πέρσι, δεν έχουμε παραγωγή παικτών από τις μικρές ομάδες. Ο Ντουρμισάι γιατί να πάει στον Ολυμπιακό; Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Αν δεν μπορώ να αντικαταστήσω τον Ντουρμισάι, τι θα κάνω; Θα παίξουν πολλοί παράγοντες ρόλο στον σχεδιασμό που θα γίνει όταν τελειώσει το πρωτάθλημα».

To Top