Δάρλας: Το “αγροτικό”, το νταμπλ και η εμπειρία της… ξενιτιάς

Ο Φίλιππος Δάρλας αποτελεί την πρώτη φετινή μεταγραφή του χειμώνα για τον Άρη. Η εμπειρία του αποτελεί το μεγάλο του προσόν, στοιχείο που στον φετινό Άρη είναι πρωτεύουσας σημασίας.

Στα 31 του χρόνια, επέλεξε τον Άρη, ώστε να κυλήσουν ποιοτικά τα λίγα καλά χρόνια που έχουν μείνει στην καριέρα του, ευελπιστώντας να πείσει με την αγωνιστική του παρουσία ότι μπορεί να προσθέσει ένα λιθαράκι και αυτός στην αναγέννηση του συλλόγου.

Το PRESSARIS κάνει μία “μίνι” αναδρομή στην καριέρα του και θα σταθεί κυρίως στις εμπειρίες του αριστεροπόδαρου μεσοαμυντικού από το ελληνικό και όχι μόνο πρωτάθλημα.

Το μεγάλο άλμα και το… αγροτικό

Το καλοκαίρι του 2001 αφήνει την ιδιαίτερη πατρίδα του και τον Παναιτωλικό, που τότε αγωνιζόταν στις χαμηλές κατηγορίες, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, πραγματοποιώντας το πολυπόθητο μεγάλο άλμα στην καριέρα του.Ο ανταγωνισμός στον Παναθηναϊκό εκείνης της εποχής μεγάλος με τους Γιάρνι, Φύσσα και Πίτσο να είναι στις πρώτες επιλογές του Μαρκαριάν για τα αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο τέλος της χρονιάς κρίθηκε προτιμότερο να αποκομίσει εμπειρίες, αγωνιζόμενος ως δανεικός σε άλλες ομάδες, όπως κι έγινε. Πρώτος σταθμός η Καλλιθέα για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2002/3.Μικρή συμμετοχή και ανανέωση του δανεισμού του αυτή τη φορά στο Μαρκό που έμεινε για 1,5 χρόνο, αγωνιζόμενος σε 44 παιχνίδια (4 γκολ). Τελευταία χρονιά του “αγροτικού” του ο Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο κατάφερε κι έπεισε ότι αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό. 20 συμμετοχές και τρία τέρματα ο απολογισμός του.

Η επιστροφή και η Θεσσαλονίκη

Το καλοκαίρι του 2005 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό.Η πολύ καλή του χρονιά με τον Παναθηναίκό επιβραβεύτηκε και με την πρώτη του κλήση στην Εθνική ομάδα με την οποία αγωνίστηκε μάλιστα και σε ένα παιχνίδι. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το καλοκαίρι του 2008 (26 συμμετοχές σε τρία χρόνια), δόθηκε ως αντάλλαγμα στον ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του Μελλίση. Στην Θεσσαλονίκη έμεινε για μία χρονιά καταγράφοντας 14 συμμετοχές, για να επιστρέψει στο τέλος αυτής και πάλι στον Παναθηναϊκό.

Το νταμπλ και η Γαλλία

Στην τελευταία του ουσιαστικά χρονιά με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ, έχοντας συμμετοχή σε λίγα παιχνίδια των “πρασίνων”.Στο τέλος της χρονιάς πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί και η Μπρεστ του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει μία νέα εμπειρία. Η παρουσία του στην Γαλλία δεν ήταν η αναμενόμενη. Έμεινε για μόλις  6 μήνες, έχοντας δύο συμμετοχές μην μπορώντας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ο επαναπατρισμός και ο Άρης

Τον Ιανουάριο του 2011 θα επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό αυτή τη φορά του Ατρομήτου με τον οποία αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Ακολούθησε ο Εργοτέλης και πέρσι ο Παναιτωλικός στον οποίο επέστρεψε μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.Από το Αγρίνιο έμεινε ελεύθερος πέρσι και πλέον προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή στον Άρη, στον οποίο ευελπιστεί να προσφέρει με τη σειρά του ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

To Top