Δέκα Έλληνες καλαθοσφαιριστές κυκλοφορούν… ελεύθεροι

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον δέκα είναι οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές που κυκλοφορούν… ελεύθεροι στην αγορά και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα όποια ομάδα τους επιλέξει.

Στη λίστα των free agents δεν συμπεριλαμβάνεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος παρότι έχει μπει στον τελευταίο του χρόνο συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στο ρόστερ και ίσως δοθεί ξανά δανεικός σε άλλον σύλλογο.

Η δεκάδα των Ελλήνων free agents:

  1. Βλάντο Γιάνκοβιτς (πρώην ομάδα Ανδόρα): 7,2 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ

Μετά από μία καλή σεζόν στην Ισπανία με την Ανδόρα ο πρώην παίκτης και των Άρη, Παναθηναϊκού και Πανιωνίου ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ξανά στην Ιβηρική Χερσόνησο.

  1. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (πρώην ομάδα Λιέτουβος Ρίτας): 11,4 πόντους, 3,4 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ

Ο ψηλός της συγκεκριμένης λίστας, που όποια ομάδα κατάφερε να συμφωνήσει μαζί του, θα διαθέτει έναν παίκτη που θα προσφέρει πάρα πολλά στο κομμάτι του σκοραρίσματος και θα έχει σίγουρα διψήφιο μέσο όρο πόντων στα ματς.

  1. Δημήτρης Μαυροειδής (πρώην ομάδα ΑΕΚ): 7,7 πόντους, 4,7 ριμπάουντ

Ο 33χρονος διεθνής σέντερ, μετά από μία επιτυχημένη τριετία στην ΑΕΚ, όπου κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας και ένα Basketball Champions League, πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην μεγάλη καριέρα του.

  1. Κώστας Καϊμακόγλου (πρώην ομάδα Ούνιξ Καζάν): 8 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 1 ασίστ

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 με τον Παναθηναϊκό και μετά από 6 σεζόν στην Ούνιξ Καζάν, είναι ελεύθερος και ψάχνει στα 35 του χρόνια τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

  1. Ζήσης Σαρικόπουλος (πρώην ομάδα Πανιώνιος): 9,4 πόντους, 4,6 ριμπάουντ

Ο έμπειρος 28χρονος σέντερ, με την σημαντική καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τον Πανιώνιο, όπου αποτέλεσε σημαντικό μέλος της παραμονής στην πρώτη κατηγορία.

  1. Ζακ Όγκουστ (πρώην ομάδα Παναθηναϊκός): 7,8 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0,9 κλεψίματα

Είναι ο παίκτης της λίστας, με τη μεγαλύτερη πιθανή εξέλιξη. Παρότι είναι 25 ετών έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μπορεί αν στηριχθεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα στο παρκέ. Πλέον βρίσκεται στην Αμερική, όπου ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, σε κάποιο ρόστερ ομάδας του NBA.

  1. Νώντας Παπαντωνίου (πρώην ομάδα ΓΣΛ-Φάρος): 11,8 πόντους, 4,5 ασίστ, 3,9 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα

Ο έλληνας γκαρντ, προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν, με τον ΓΛ Φάρο όπου αποτέλεσε βασικό κομμάτι, της παραμονής της ομάδας στην Basket League. Δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ξανά σε ένα γνώριμο για εκείνον μέρος, αφού αποτελεί στόχο του Κολοσσού Ρόδου.

  1. Δημήτρης Σταμάτης (πρώην ομάδα Κολοσσός Ρόδου): 3,3 πόντους, 1,4 ασίστ, 1 ριμπάουντ

Είναι ο πιο νέος παίκτης της συγκεκριμένης λίστας (22χρ.), αποτελούσε βασικό μέλος των μικρών Εθνικών Ομάδων. Στον Κολοσσό, όπου παρότι αγωνίστηκε σε 26 ματς κανονικής περιόδου της Basket League δεν κατάφερε να βρει ιδιαίτερο ρυθμό, ούτε να εξελιχθεί ως παίκτης.

  1. Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρώην ομάδα Κύμη): 3 πόντους, 1,5 ριμπάουντ

Είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία της λίστας μας, αφού πλέον σε ηλικία 38 ετών, έχει ζήσει τα πάντα στην καριέρα του, έχοντας κατακτήσει την Ευρωλίγκα και παίζοντας στο NBA.

  1. Αγγελος Τσάμης (πρώην ομάδα Χολαργός): 12,8 πόντους, 5,4 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα

Ο έμπειρος 37χρονος γκαρντ, έχει πραγματοποιήσει μία μεγάλη καριέρα και πλέον ψάχνει ένα ακόμα συμβόλαιο, ώστε να την συνεχίσει στο υψηλό επίπεδο. Βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Απόλλωνα Πάτρας στην Α2.

 

To Top