“Δέσμευση διοίκησης Ηλιάδη: Ούτε ένα ευρώ καινούριο χρέος, ρύθμιση όλων των παλιών”!

Nέες δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της ΚΜΑ Παναγιώτης Στεφανίδης και στάθηκε τόσο στι σχέσεις του με την διοίκηση της ΠΑΕ, όσο στα μείζονος σημασίας θέματα της ατζέντας, όπως οι διακανονισμοί με το Δημόσιο και τους παίκτες, την ΑΜΚ και την ρευστότητα που απαιτείται για να προχωρήσει η ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Αρχικά, αναφέρθηκε στο κλίμα που εισπράττει από τις πρώτες ενέργειες της διοίκησης Ηλιάδη στην ΠΑΕ. «Είναι θετικά τα πράγματα. υπάρχει διάθεση να μας ενημερώνει για τις κινήσεις της, πολλές φορές μας ζητάει και την άποψη μας. Όλη την εβδομάδα που ήταν άτυπα στην ΠΑΕ προσπαθούσε να κατανοήσει τα προβλήματα. Πάμε για επανεκκίνηση και των δύο θεσμών. Θα έχουμε μια καλή συνεργασία. Τώρα βέβαια είμαστε στα λόγια, θα περιμένουμε να γίνει αυτό και στη πράξη», είπε και πρόσθεσε για το αν διακρίνει κάποιο στίγμα δυσανασχέτησης από τους ανθρώπους της ΠΑΕ για τον εποπτικό ρόλο της ΚΜΑ.

«Κάπου διάβασα ότι υπάρχει δυσφορία. Δεν ισχύει. Ο καθένας μας έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες. Προσωπικά δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο. Μας είπανε, μάλιστα, ό,τι ώρα θέλουμε να είμαστε εκεί, να παρακολουθούμε ακόμη και τα συμβούλια που γίνονται», απάντησε και συνέχισε:

«είχα πει προεκλογικά πως όποιος θέλει να διοικήσει την ΠΑΕ να κατεβάσει εκεί υποψηφιότητα. Όποιος όμως θέλει να έχει δικαίωμα μεγαλομετόχου, στον έλεγχο, την εποπτεία, ακόμη και λόγο στο θέμα του επενδυτή, να έρθει στην ΚΜΑ. Αν σε κάποιος τώρα φαίνεται περίεργο η αλλαγή λειτουργίας στην ΚΜΑ που κάνει αυτό για το οποίο ορίστηκε πριν από 7 χρόνια, τι να κάνουμε; Όσο η ΠΑΕ κάνει πράγματα, κανείς δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Αν δεν υλοποιεί τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Διακρίνω όμως ότι ξέρω που μπήκαν και σε τι πλαίσιο θα κινηθούν. Υπάρχει μία εικόνα των οικονομικών, το ζήτημα είναι να μας ενημερώσει πλήρως για την κατάσταση της εταιρίας και από εκεί και πέρα υπάρχει η δέσμευση ότι στις 30/06/2014 η διοίκηση Ηλιάδη, στην χρήση της δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ χρέος και θα έχει ρυθμίσει και τα προηγούμενα».

Για την εκκρεμότητα με το άνοιγμα της Αύξησης ΜΚ και τις διαπραγματεύσεις για το 99, υποστήριξε: 
«έχουμε ενημερωθεί για τις κινήσεις του 99 και δείχνουν να είναι σε καλό δρόμο. Αναφορικά με την Αύξηση, είναι δικό μας θέμα και του ΑΣ. Υπάρχει επαφή με τον Νίκο Παπαδόπουλο, θα γίνει και ΓΣ τον Ιούνιο και εκεί θα ανακοινώσουμε την αύξηση. Ο κ. Ηλιάδης είναι ο μοναδικός που έχει πει επίσημα ότι θέλει να συμμετάσχει, οπότε πιθανόν να μιλήσουμε και μαζί του. Πάντως, έχει ανακηρυχθεί το πλάνο για τις προκαταβολές και το πώς θα καταβληθούν. Από κεί και πέρα, είναι θέμα πράξεων».

Για τις επαφές με το Δημόσιο και την ρευστότητα που απαιτείται για τους διακανονισμούς, απάντησε: «Έγινε επαφές με το λογιστήριο και την ΦΑΕ, την οποία επισκέφθηκε και ο κ. Ηλιάδης. Περιμένουμε από την ΠΑΕ το έγγραφο για την πλήρη εικόνα των χρεών του Άρη. Πιθανολογούμε πάντως ότι το χρέος είναι χαμηλότερο απ? όσο ακουγόταν. Για το ποσό που θα χρειαστεί για τους διακανονισμούς και το πώς θα καλυφθεί αυτό δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε, αλλά θα βρεθεί».

Κλείνοντας, ο Παναγιώτης Στεφανίδης έστειλε το δικό του μήνυμα: «ασχοληθείτε με τον Άρη και όχι με προσωπικές δικαιώσεις. Έχω βαρεθεί να διαβάζω από τη μία και από την άλλη για δικαίωση. Το επίκεντρο είναι ο Άρης. Δεν γίνεται να βγαίνουν και να πανηγυρίζουν επειδή τα χρέη είναι 8 εκ. ευρώ και όχι 14 εκατ. Άποψή μου είναι ότι κανείς δεν δικαιώνεται. Ήμουνα και διοίκηση για 6 μήνες στην ΠΑΕ, κανένας δεν μου είπε ότι το χρέος είναι τόσο, κάνε κάτι για να το διορθώσουμε. Άκουγα ότι είναι 30 εκ. ευρώ. Οι μόνοι που δεν είπαμε κάτι τέτοιο ήμασταν εμείς, σαν διοικούσα, όλοι οι άλλοι έλεγαν ότι είναι 30 και 32 εκατομμύρια το χρέος. Βέβαια, δεν ξέρω με ακρίβεια πόσο είναι. Πάντως ο Άρης είναι σε καλύτερη θέση από αυτή που ήτανε. Ας κρατήσουμε το θετικό».

To Top