ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δήμαρχος Στροβόλου: “Ο διάλογος με Διαμαντίδη για Άρη και Γκάλη! Στα Δημαρχεία δεν μπαίνουν άλλες σημαίες”!

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μίλησε για τον Άρη στην Ευρώπη, για το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον Διαμαντίδη και για την άποψή του με τις σημαίες ομάδων σε Δημαρχεία.

Αναλυτικά όσα είπε στο στο «Yellow Radio 92.8»:

«Παρακολουθώ τις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη. Βλέπω είναι και μερικά δικά μας παιδιά υποψήφιοι, τους εύχομαι κάθε καλό. Βεβαίως δεν πρέπει να είναι κριτήριο το ποια φανέλα υποστηρίζουν, αλλά πάνω από όλα η αξιοσύνη τους. Είναι και στην Κύπρο αυτό το φαινόμενο με παράγοντες ομάδων να έχουν καλές σχέσεις με πολιτικούς. Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια υποχωρεί αυτό το φαινόμενο».

Για το αν έβαζε σημαία του ΠΑΟΚ στο Δημαρχείο, αν ήταν Δήμαρχος Θεσ/νίκης:

«Μου ζήτησαν κάτι ανάλογο εδώ στον Στρόβολο, με μία ομάδα και τους είπα πως όχι δεν θα μπει καμιά σημαία. Η μόνη σημαία που μπορεί να πει μέσα και έξω από το Δημαρχείο είναι του Δήμου, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Άρα δεν μπορούμε να βάλουμε καμιά σημαία ομάδας, για να μην «ποδοσφαιροποιηθούμε. Ο καθένας σπίτι του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όμως σε ένα δημόσιο οργανισμό δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Συμβαίνει συχνά συχνά εδώ αλλά αρνούμαστε κάθε φορά.

Δεν μιλάω σαν πολιτικός. Είμαι ειλικρινής με τα καλά μου και με τα κακά μου. Δεν θα με αλλάξει αυτή η θέση. Προσπαθώ να είμαι δίπλα στον κόσμο. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε υπερβολικές φιέστες, ούτε να λαϊκίζουμε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να πολιτευόμαστε βάσει αξιών».

Τόνισε για το πώς πράττει ως Δήμαρχος:

«Έχω εκλεγεί για τα συμφέροντα όλων των πολιτών, δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι επιχειρηματίες, θέλουμε μόνο να λύσουμε τα προβλήματά μας, στο βαθμό που μπορούμε. Άλλωστε ο κόσμος αυτό αναμένει από εμάς. Έχω εκλεγεί και ως πραγματικά ανεξάρτητος, γιατί όλοι ξέρουμε πως βάζουν το «καπέλο» του ανεξάρτητου. Πίσω από αυτούς είναι τα πολιτικά κόμματα. Εγώ προέρχομαι από το χώρο της Δεξιάς, «κατέβηκα» ως πραγματικός ανεξάρτητος και ψηφίστηκα από άτομα που προέρχονται από το χώρο της Δεξιάς αλλά και της Αριστεράς και του Κέντρου. Όλων των χώρων. Αυτό προσπαθώ να βγάλω και στην καθημερινότητα. Με ενδιαφέρει μόνο η προκοπή του τόπου. Όλοι τα λέμε αυτά, είναι δύσκολο να το αποδείξεις αλλά σας διαβεβαιώνω πως και στην καθημερινότητά μου, είμαι έτσι».

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε με… πράσινη φανέλα σε φιλικό ενώ είναι Αρειανός:

«Η μόνη πράσινη φανέλα που θα ήθελα να φορέσω είναι αυτή των… Boston Celtics, αλλά έτυχε. Σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα είχα την δυνατότητα να επιλέξω την πράσινη ή την κόκκινη φανέλα και λέω άντε ας φορέσω την πράσινη. Βεβαίως, φόρεσα αυτήν την μπλούζα γιατί ήξερα ότι συμπαίκτης μου θα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός, είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με πολύ κόσμο. Όταν με σύστησαν με τον Διαμαντίδη, μου είπε «εσύ είσαι ο Αρειανός Δήμαρχος;» Του είπα ναι και πιάσαμε κουβέντα. Στο παιχνίδι βεβαίως ήταν συνεργάσιμος, μάλιστα μου έδωσε και μια πολύ ωραία ασίστ, για ένα όμορφο καλάθι. Το στυλ μου ήταν… Λυπηρίδη (σ.σ. γέλια). Μου έκανε εντύπωση η άνεση του αθλητή».

Για τον Κεραυνό Στροβόλου που πήρε double στο μπάσκετ:

«Είναι ένα παραδοσιακό και ισχυρό κλαμπ εδώ ο Κεραυνός. Με 10 πρωταθλήματα και φέτος μετά από 22 χρόνια πήρε το double απέναντι σε επίσης μια ισχυρή αντίπαλο στην Κύπρο, την ΑΕΚ Λάρνακας. Στις Ακαδημίες του Κεραυνού υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που καθημερινά ασχολούνται με το άθλημα. Μία μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή της ομάδας του Κεραυνού είναι ο Τάκης Παπέτσας, επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου μας. Ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λευκωσίας και του Κεραυνού. Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του τα τελευταία χρόνια. Έχουμε μόνο το μπασκετικό».

Για το πώς βλέπει τον Άρη τη νέα χρονιά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:

«Στο μπάσκετ κάτι ακούω για Κινέζους επενδυτές. Ελπίζω να προχωρήσει. Πρέπει σιγά-σιγά το μπάσκετ να βρει το δρόμο του. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο βλέπουμε ότι γίνεται ένας παροξυσμός. Υπάρχει τεράστια δυναμική του κόσμου. Η πρώτη εβδομάδα είχε 2.500 διαρκείας. Βλέπω ότι γίνονται και βελτιωτικά έργα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οπότε και αυτό θα βοηθήσει, τώρα που θα έχουμε Ευρωπαϊκές βραδιές. Σίγουρα μέσα στο Καλοκαίρι θα έρθουμε στη Θεσσαλονίκη να δούμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Λίγο πιο δίπλα εδώ είναι ο σύνδεσμος του Άρη, ο Super3, που καθημερινά κυματίζει περήφανα η σημαία του Άρη μας. Το κλαμπ έχει γίνει γνωστό και έρχεται περισσότερος κόσμος. Ευχαριστούμε και εσάς στο ραδιόφωνο που μας δίνετε τη δυνατότητα να μιλάμε. Με αυξημένο μπάτζετ, φέτος ελπίζω να πάμε ακόμα καλύτερα. Είμαι βέβαιος ότι το 1970 δεν θα είναι μια ανάμνηση, αλλά θα γίνει πραγματικότητα».

To Top