Δίκαιη και.. αγχωτική πρόκριση για Άρη, 2-1 τη Θύελλα Φιλώτα

Το καλό του πρόσωπο φρόντισε να εμφανίσει σήμερα ο Άρης που πήρε… αγχωτικό διπλό πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ΄Εθνικής, επικρατώντας της Θύελλα Φιλώτα στη Φλώρινα με το πλασματικό 2-1.

Οι “κίτρινοι” πέρα από την κάκιστη διαιτησία, τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων είχαν να αντιμετωπίσουν και την δική τους αστοχία, καθώς ήταν αυτή που επέτρεψε στη Θύελλα Φιλώτα να πιστέψει ότι έχει ελπίδες μετά τη προσωρινή της ισοφάριση στο 81ο λεπτό.

Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μπήκαν από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση, ώστε να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που θα ανάγκαζε τους γηπεδούχους να μην αμύνονται ομαδικά, όπως ήταν και ο αρχικός τους προγραμματισμός. Μόλις στο 18ο λεπτό η πρωτοβουλία κινήσεων του Άρη απέφερε καρπούς. Φάουλ του Σουνά, η μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Θύελλα με τον Φερνάντες να μπερδεύει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που είδε για πρώτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη που διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά σε πολλές των περιπτώσεων δεν μπόρεσε να “τελειώσει” με ένα δεύτερο τέρμα την αναμέτρηση. Σε αυτό συνέβαλε και η κάκιστη διαιτησία του Καρατέρπου που έκλεισε τα μάτια σε πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων.

Μία λάθος εκτίμηση της αμυντικής γραμμής του Άρη έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν στο 81ο λεπτό. Ο Ζηνόβιος με κεφαλιά έδωσε προσωρινές ελπίδες στην ομάδα του. Ο Άρης συνήλθε γρήγορα από το… ηλεκτροσόκ της ισοφάρισης και με εξαιρετική κεφαλιά του Καπνίδη πέντε λεπτά αργότερα “κλείδωσε” την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Θύελλα: Κοντογουλίδης, Κιοσκερίδης (80′ Κιοσκερίδης), Μπαμπάρης, Κλάζογλου, Σιμηχανίδης, Στασινόπουλος (41′ Σιδηρόπουλος), Κόλα, Μισαηλίδης (64′ Πασχαλίδης), Ζηνόβιος, Θεοδουλίδης, Μαρκόπουλος

Άρης:  Mπαϊμάκης, Λιόλιος, Φερνάντες, Γκόλιας, Ψυχογιός (82΄Λιόνης), Γκίνο, Σουνάς, Xιντασέλι, Σταυρόπουλος(89΄Ντούγκα),Ρένια,Καπνίδης

To Top