ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Συνεχίζει την αγόρευση ο συνήγορος του πρώτου κατηγορουμένου!

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Όπως και τη περασμένη εβδομάδα, έτσι και σήμερα, η διαδικασία συνεχίζεται με τους συνηγόρους υπεράσπισης. Τη περασμένη Πέμπτη, ολοκλήρωσαν τη κατάθεση τους ο συνήγορος του τρίτου και ο συνήγορος του τέταρτου κατηγορουμένου.

Σήμερα, τον λόγο έχει ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, εκ μέρους του πρώτου κατηγορουμένου, τον οποίο η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα τον χαρακτήρισε “ιθύνοντα νου”.

Μέσα από την αγόρευση του, προσπαθεί να αποδείξει ότι ο πελάτης του δεν έδρασε ως ιθύνων νους, ενώ σημείωσε ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση της εισαγγελέως, καθώς διαφέρει με το αρχικό βούλευμα της ανακρίτριας.

Μετά τον συνήγορο του πρώτου κατηγορουμένου, αναμένεται να πάρει τον λόγο και ο συνήγορος του δεύτερου, ενώ για αυτή την εβδομάδα έχουν οριστεί δικάσιμοι τόσο αύριο (20/6), όσο και τη Πέμπτη (22/6).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Συνεχίζεται σήμερα η αγόρευση – καταπέλτης από την εισαγγελέα

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη, 8 Ιουνίου η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας στην πολύκροτη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ύστερα από την ανάνδρη και αποτρόπαια επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ που “πάγωσε” το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Η μαραθώνια διαδικασία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και διεκόπη το απόγευμα, μετά από έξι ώρες αγόρευσης, με την εισαγγελική λειτουργό να ολοκληρώνει μόλις το 1/3, όπως είπε, της πρότασής της. Μια αγόρευση “γροθιά στο στομάχι” που έδειξε ότι η εισαγγελέας έχει μεγάλα κότσια και θέλει να αποδώσει δικαιοσύνη!

Παρουσία των γονιών του αδικοχαμένου Άλκη, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα, υποστήριξε ότι η επίθεση, για την οποία κατηγορούνται 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων. Υιοθετώντας τον όρο «ανορθόδοξος πόλεμος» που είχε χρησιμοποιήσει στην κατάθεσή του ο πατέρας του ‘Αλκη για να περιγράψει το επίδικο οπαδικό επεισόδιο, η εισαγγελέας έκανε λόγο για «οργανωμένο έγκλημα», με τους δράστες να ενεργούν ως «καλοί και πειθαρχημένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από πάθη, φανατισμό και μίσος». «Εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια.

Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του “εγώ” τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βουβή» επίθεση και «μεγαλείο βαρβαρότητας».

Σήμερα λοιπόν θα ολοκληρωθεί η αγόρευση της εισαγγελέως με την οικογένεια του Άρη να περιμένει την απόδοση δικαιοσύνης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Συνεχίζεται αύριο, μετά την μαραθώνια κατάθεση του αστυνομικού

Συνεχίζεται αύριο η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη, μετά την μαραθώνια κατάθεση του αστυνομικού, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης

Η ΄χθεσινή συνεδρίαση (8η μέρα) ξεκίνησε και τελείωσε με την κατάθεση τού μάρτυρα αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, η εξέταση του οποίου υπήρξε μαραθώνια, μιας και ανέβηκε για 3η μέρα στο βήμα του μάρτυρα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: απαντώντας στα δεκάδες – και πολλές φορές επαναλαμβανόμενα – ερωτήματα των δικηγόρων υπεράσπισης, ο μάρτυρας κλήθηκε να διευκρινίσει με βάση το αποδεικτικό υλικό (κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες, γενετικό υλικό κ.ά.) τις θέσεις και κινήσεις των 12 κατηγορούμενων σε σχέση με τα 66 δευτερόλεπτα που διήρκησε το φονικό επεισόδιο.

Αξιολογώντας τα διαθέσιμα βίντεο που υπάρχουν στο υλικό της δικογραφίας- τα οποία πάντως δεν αποτυπώνουν το σύνολο της επίθεσης – ο ίδιος έβγαλε από το «κάδρο» κάποιους κατηγορούμενους σε σχέση με το σημείο όπου τελέστηκε το φονικό, αν και πρόσθεσε ότι από το υλικό αυτό «δεν μπορεί να αποδειχθεί ποιοι, πόσοι και με τί χτύπησαν τον ‘Αλκη και τους δύο φίλους του».

«Ήθελαν να χτυπήσουν Αρειανούς»

Επανέλαβε ότι σκοπός των κατηγορουμένων ήταν «να επιτεθούν σε οποιονδήποτε οπαδό του ‘Αρη», αρκεί να υπήρχε αριθμητική υπεροχή εκ μέρους τους. Αναφερόμενος στα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος ‘Αλκης και στην αιτία θανάτου (συρροή τραυμάτων στη μηριαία αρτηρία και κακώσεις στο κεφάλι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική), είπε ότι ακόμη κι αν δεν ήταν το τραύμα στο πόδι «δεν νομίζω να υπήρχε δυνατότητα να επιβιώσει». «Ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά και η ζημιά είναι μεγάλη» ανέφερε ο ίδιος μάρτυρας, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, σχολιάζοντας τον τρόπο επίθεσης και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Αίτημα υπεράσπισης

Στο μεταξύ, αίτημα να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος, προ της αφίξεως των συναδέλφων τους από το Εγκλημάτων κατά Ζωής, υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει ως προς την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος και θα αποφανθεί σχετικά κατά την εξέλιξη της διαδικασίας κι αν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνέχεια αύριο Πέμπτη

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο την Πέμπτη οπότε είναι προγραμματισμένο να εξεταστεί ο επόμενος μάρτυρας. Πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο τέλεσης του εγκλήματος. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας διερχόταν από το σημείο και το όχημά του βρέθηκε πίσω από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι.

Θεοδωρικάκος από Θεσσαλονίκη: “Με συγκλόνισε η δολοφονία του Άλκη”!

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ημερίδα της Διοικούσας της ΝΔ για την ασφάλεια των πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και για το έργο της ΕΛΑΣ στη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, όπου οι 12 κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν ταχύτατα και συνελήφθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ThessToday.gr έκανε λόγο για μια υπόθεση που συγκλόνισε προσωπικά και τον ίδιο «ως Έλληνα, ως πατέρα, ως φίλαθλο και ως πολιτικό». Και πρόσθεσε: «Με προβλημάτισε όταν τις πρώτες ώρες μαζί με το αίμα χυνόταν μελάνι καχυποψίας και συγκάλυψης. Έλεγαν πως η ελληνική αστυνομία δε πρόκειται να βρει τους ενόχους γιατί τους προφυλάσσει και εξυπηρετεί συμφέροντα. Ήταν ένα στοίχημα για όλους μας. Έπρεπε να τους διαψεύσουμε και τους διαψεύσαμε, για να δικαιωθεί η ψυχή αυτού του αδικοχαμένου παιδιού. Η κοινωνία και η πολιτεία δεν ανέχεται τον χουλιγκανισμό οποιουδήποτε».

To Top