Δίωξη εισαγγελέα κατά ΑΕΚ και Αιγάλεω για εκτεταμένα επεισόδια

Διώξη κατά Αιγάλεω και ΑΕΚ για εκτεταμένα επεισόδια άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς, η οποία αφορά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή (05/01) στο γήπεδο “Στ. Μαυροθαλασσίτης”.

Σύμφωνα με το αρ. 15 παρ 6 εδ. Δ. που αφορά τις ποινές για “Εκτεταμένα επεισόδια”:
Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Θυμίζουμε ότι, το καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπει τα εξής:

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος και της ΠΑΕ Εργοτέλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ οι διώξεις είναι σε βάρος:

“Του ΑΟ Αιγάλεω για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α και δ) και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (εκτεταμένα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ).

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΑΕΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 περ. δ και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (εκτεταμένα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ).

Της ΠΑΕ Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ανακοίνωση μετά τον αγώνα Εργοτέλης-Ατρόμητος)”.

To Top