Μπουγαΐδης: “Γιατί επέστρεψα, τι θέλω να πετύχω στον Άρη”

O Μαυρουδής Μπουγαΐδης μίλησε για την επιστροφή μετά από 2.5 στο σύλλογο με τον οποίο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7¨:

Στην αρχική του τοποθέτηση, για το κατά πόσο περίμενε την επιστροφή του στον Άρη μετά από 2.5 χρόνια, ανέφερε: «Ήταν προσωπική μου επιλογή, από τη στιγμή που είχα την κλήση από την ομάδα. Ήθελα πολύ να γυρίσω, ειδικά σε μια ομάδα στην οποία ξεκίνησα, ασχέτως αν δε χρησιμοποιήθηκα όσο ανήκα σ’ αυτήν. Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι ο Άρης είναι ένα δυνατό σωματείο σε όλους τους τομείς και θα βγει γρήγορα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Θα προσπαθήσω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν έναν ποδοσφαιριστή να μετακινηθεί σε μια ομάδα η οποία αντιμετωπίζει τόσα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα, τόνισε: «Δε μπορούν να συγκριθούν όλες οι ομάδες μεταξύ τους. Κάποιες έχουν ένα όνομα, μια ιστορία, κι αυτό από μόνο του κάνει κάθε επαγγελματία να θέλει να βρίσκεται σε μια τέτοια. Δεν έχω παίξει ποτέ στο «Κλεάνθης Βικελίδης με τη μεγάλη ομάδα του Άρη, έχω αγωνιστεί ως αντίπαλος (σ.σ.: με την Α.Ε.Κ.). Είναι χαρά και τιμή μου να παίξω με τα χρώματα της ομάδας, μέσα σ’ αυτή την έδρα. Αυτό είναι κίνητρο για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Παρότι χθες ήταν Δευτέρα, το γήπεδο είχε πολύ κόσμο. Αυτό σημαίνει με κάθε ομάδα».

Για την εμπειρία της Ευρώπης με τη φανέλα της Γρανάδα αυτούς τους πρώτους μήνες, επεσήμανε: «Βρήκα το σεβασμό στο πρόσωπό μου κι αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν πέρασα άσχημα, γνώρισα τη νοοτροπία και την κουλτούρα τόσο της ομάδας μου όσο και της χώρας, γενικότερα, απλώς βγήκαμε γρήγορα εκτός στόχων, με αποτέλεσμα μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας να αποφασίσουμε να πάω σε ένα διαφορετικό επίπεδο προκειμένου να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, και να γυρίσω πίσω με περισσότερες εμπειρίες το καλοκαίρι. Ήταν από κοινού η απόφαση να έρθω στον Άρη».

Για το πρώτο διάστημα παρουσίας του στον Άρη, από ηλικία 15 ετών, υπογράμμισε: «Ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου ζωή από το χωριό μου, πήγα για μόλις ένα χρόνο στον Αγροτικό Αστέρα, όντας στη δεύτερη ομάδα, και στη συνέχεια με εμπιστεύθηκαν οι άνθρωποι του Άρη υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο μόλις στα 15 μου χρόνια. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Μέσα στο μυαλό μου, είναι αλήθεια, μπήκαν στόχοι και φιλοδοξίες τις οποίες δε μπόρεσα να εκπληρώσω 100%, έφυγα από την ομάδα στη συνέχεια… τώρα επιστρέφω τελείως διαφορετικός και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για τους λόγους αποχώρησής του από το σύλλογο το καλοκαίρι του 2011, απέφυγε να απαντήσει ευθέως: «Δε νομίζω ότι ενδιαφέρει τον κόσμο αυτό. Η αλήθεια είναι πως έχω σβήσει κάποιες αναμνήσεις. Μερικές φορές δεν οφείλεις κάτι. Για μένα αυτό που έμεινε είναι ότι ποτέ δεν είχα άσχημες σκέψεις για την ομάδα. Δε φταίει η ομάδα! Με ενόχλησαν συμπεριφορές, αλλά δε χρειάζεται να σχολιάσω κάτι…».

Για το κατά πόσο τον βοήθησε στην απόφασή του να επιστρέψει στον Άρη η παρουσία συγκεκριμένων ανθρώπων στη διοίκηση, οι οποίοι τον είχαν φέρει σε ηλικία 15 ετών στην ομάδα, τόνισε: «Σίγουρα, έπαιξε ρόλο ο τρόπος προσέγγισής μου, που με πήραν τηλέφωνο, αυτά που μου είπαν, ο τρόπος που μου παρουσίασαν την ομάδα, όλα αυτά έδωσαν ένα συν στις δικές μου σκέψεις».

Για το κατά πόσο μπορεί η παρουσία του στην Α.Ε.Κ. πρόπερσι και κυρίως πέρυσι να αποτελέσει ένα «σχολείο» για τον ίδιο, ανέφερε: «Κάθε παιχνίδι, κάθε σεζόν, είναι μια εμπειρία. Θεωρώ ότι οι εμπειρίες σαν αυτές που έζησα -θετικές κι αρνητικές- θα μείνουν στο μυαλό μου. Σίγουρα, έχω ζήσει δύσκολες καταστάσεις και ελπίζω αυτές οι εμπειρίες να με βοηθήσουν να δώσω ακόμη περισσότερα στην ομάδα».

Για την εκ νέου συνεργασία του με τον Βαλεντίνο Βλάχο, επεσήμανε: «Το μόνο σχόλιο που μου έρχεται όταν ακούω το όνομα του «Βάλε» είναι ότι πρόκειται για ένα τρομερό παιδί σαν προσωπικότητα, σαν άνθρωπος. Είναι κάτι που εγώ το κοιτάω, για άλλους μερικές φορές μπορεί να μην παίζει ρόλο, αλλά εμένα μ’ αρέσει να πηγαίνω στην προπόνηση και να βλέπω τους συμπαίκτες μου χαμογελαστούς και ευδιάθετους. Αυτό ο Βαλεντίνος το έχει και χαίρομαι που θα είμαστε ξανά μαζί. Ποδοσφαιρικά δε μπορώ να τον κρίνω, δεν έχω την εμπειρία, καλύτερα να τον κρίνουν άλλοι.άλλοι είναι πιο αρμόδιοι. Για μένα είναι ένας πολύ καλός παίκτης».

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Άρης πασχίζει να πετύχει κάτι σχεδόν ακατόρθωτο. Ο Μπουγαΐδης, από την πλευρά του, τόνισε: «Αν θεωρούσα κάτι τέτοιο δε θα ερχόμουν στον Άρη, όπως και κανένας λογικός άνθρωπος. Φυσικά και δεν το πιστεύω, γι’ αυτό και έρχομαι. Να προσπαθήσω να δώσω ό,τι μπορώ για να ξεφύγει η ομάδα από αυτές τις θέσεις».

Για το ματς που ακολουθεί με την Καλλονή, σημείωσε: «Ελπίζω να μπορέσω να συμμετάσχω σ’ αυτό το παιχνίδι. Είμαι έτοιμος αγωνιστικά, έχω ρυθμό, άλλωστε την Κυριακή έπαιξα με τη Γρανάδα. Για μένα όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης της αντίπαλης ομάδας, θεωρώ ότι είναι ίδια».

To Top