Δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για το… ξύλο της αρκούδας στη Γ’ Εθνική (video)

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης στο σωματείο Αφάντου ΑΕΡ, για τα τρομερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα με τη Θύελλα Ραφήνας.

Αδιανόητα επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν λίγες ημέρες σε αγώνα της Γ’ Εθνικής, στην αναμέτρηση της ΑΕΡ Αφάντου με τη Θύελλα Ραφήνας.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στην Ρόδο και τα άγρια επεισόδια ξεκίνησαν, στο 97ο λεπτό όταν οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να κυνηγήσουν τους ποδοσφαιριστές της Θύελλας Ραφήνας, μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων σε 1-1!

Οι παίκτες της ΑΕΡ Αφάντου, μάλιστα αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια, με αποτέλεσμα να υπάρξει τραυματισμός δύο ποδοσφαιριστών της Θύελλας.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της Αφάντου ΑΕΡ, η οποία κινδυνεύει με σοβαρές ποινές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του σωματείου «Αφάντου ΑΕΡ».

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι στις 28-1-2024 στο Δημοτικό γήπεδο Αφάντου Ρόδου Δωδεκανήσου, μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Αφάντου ΑΕΡ – Θύελλα ΑΠΟ Ραφήνας, που έλαβε χώρα στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και συγκεκριμένα κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών προς τα αποδυτήρια, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας τραυματίζοντας εξ αυτών τους ποδοσφαιριστές Γεώργιο Φλώρο και Κωνσταντίνο Αγγελή, προκαλώντας στον τελευταίο οίδημα αριστερού φρυδιού (πρήξιμο).

Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 4 περ. β’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τις ανακοινώσεις με τις αδειοδοτήσεις

Πειθαρχική δίωξη κατά των ΠΑΕ Παναθηναϊκού και Ξάνθης, άσκησε πριν από λίγο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς.

Οι δύο ΠΑΕ θα ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις, λόγω των ανακοινώσεων που εξέδωσαν με αφορμή τις αδειοδοτήσεις. Ο Πράσινοι είχανκαταφερθεί κατά της ΕΠΟ στις 30/5, ενώ η Ξάνθη μία ημέρα αργότερα για μια ειρωνική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα:
“Ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του ν. 3479/2006 (δελτίο τύπου την 1η Ιουνίου).

Επίσης, ο κ. Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του ν. 3479/2006 (ανακοίνωση στις 30/5).”

To Top